22.7°C, 4Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Hollandbeker

Wedstrijdroeiverslag - 24 juni 2022 - 23:00 - Door Annelouk van Mierlo

door Vosse Meijssen

Op de “koninklijke holland beker” wordt er o.a. geracet voor “de holland beker” in de M1x en de “ladies trophy” in de D1x. Van onze vereniging doet alleen Sander mee. Zaterdag gaan we dus zien hoe dicht Sander eindigt achter olympisch zilver (Kjetil Borch). Hij denkt zelf dat het verschil minder dan 15 seconden kan zijn (bij optimale omstandigheden). Daarmee zit hij tussen de nr 5 en nr 6 op de Olympische Spelen. Succes!

In de Ladies Trophy doet Mieke mee in het bordeaux-rode. We kunnen niet wachten totdat ze weer wat blauws aantrekt. Volgens ons onderzoek heeft de Australiër Ria Thompson de grootste winkans, met Olympisch brons in de W4x en goud in de U23 W1x. .

Verder is dit weekend ook het NK groot! Het NK groot is voor boten met >2 palen. Eigenlijk is het NK groot niet gevuld met hele goede boten. De KNRB is totaal afwezig, en ook een aantal henley-projecten willen een rustig weekend. Gelukkig is de D.S.R. Proteus-Eretes zeer goed vertegenwoordigd. 

Lisa gaat samen met Alex van Vidar W2x starten. De winst in Henley, ook in het zware veld, smaakt vast naar meer. Als Lisa nou het zware veld wint, kunnen Martine (i.c.m. Eline van Theta) of Hanne & Julia de LW2x winnen voor het gouden W2x-luik. 

Zowel OJZ als OJD doen mee in de 4-velden. De manne moeten het opnemen tegen de dev4- en een paar goede combinatieboten. Volgens mij is de OJZ4- wél de boot met de meeste blikken aan boord, maar liefst 29 klasserende blikken in totaal. “Wanneer we al deze blikken in het kuipje leggen, ligt de boot wel stabiel” - Johannes Lakke (5 blikken ?). Johannes mag op zaterdag laten zien dat hij wel in de U23 4- thuishoort door in de voorwedstrijd hen te verslaan. Hij heeft zichzelf al rijk gerekend (zie resultaten ZRB).

Op zondag start een aantal 4xen. Lisa, Hanne en Julia (icm Vidar) starten zwaar en Martine start licht met de winnende Heineken 4x. Fun fact: ze start o.a. met Phaedra (spreek uit “Fédra”) van der Molen, Nederlands kampioen in de LD1x. Sander combineert en moet tegen de U23-4x starten, en de lichte pinkel 4x moet weer tegen de WCIII-combinatie. Als we alle 4x velden winnen, zal dit de eerste keer zijn dat Proteus-Eretes het gouden 4x-luik wint!

De laatste NK velden worden gestart door mij (Vosse) in de M8+, Annelouk, Ingmar, Marije, Janna en Ashraf in de D8+, en Iris en Evie in de U23 8+. De meeste NK-blikken voor Proteus-Eretes worden behaald als Iris haar terugvlucht op zondagochtend mist. Hierdoor zou de OJD-combi nog maar 1 tegenstander overhouden. 

De M8+ zou nog spannend worden, maar nadat Triton zich heeft teruggetrokken blijft er weinig tegenstand over. Mocht ik niet-hopend dit veld winnen, dan zou ik hiermee mijn 6e klasserende blik gehaald hebben. ?

Snelle EJ en Dev boten (alleen de top 6) mogen ook de sfeer komen proeven op de bosbaan. Dat betekent dat de Jonghevier alweer de eer moet bewaken van EJ22. Verder mag onze gehele lichte middengroep naar de KHB, en de zware dev4-. Helaas kiezen Reinhoud en Ihds voor de LM4x, en laten ze het LDev2x veld schieten.

#ProteusEretesWintHetGoudenDamesDubbelTweeLuik
#ProteusEretesWintHetGoudenDubbelVierLuik
#JeroenComeback