8°C, 4Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Gyas Meerkamp

Competitieroeiverslag - 24 juni 2022 - 13:00 - Door Cathelijn Bogers

De laatste!

Waar iedereen dan (als het goed is, anders zielig) vakantie heeft. Om te voorkomen dat deze wedstrijd in het verre noorden een flop is, is het een verplicht nummer om te starten, als je meedoet aan een bokaal (vlietbokaal, sprintbokaal 4+, quadruplebokaal en onervaren bakboord bokaal). Zo wordt het als het goed is een gezellige seizoensafsluiter met bijna alle compo ploegen. Waar de meeste eerstejaars ploegen inmiddels de kneepjes van het roeivak onder de knie hebben en daardoor weinig entertainment meer bieden voor de ouderejaars, zullen de lenteboten van alle andere verenigingen in volle getale van de partij zijn. Zij zullen hopelijk de taak van entertainment bieden hoog op hun prioriteitenlijstje hebben staan.

Dan de wedstrijd zelf: voor elke ploeg wordt deze verroeid over een 450m en een 1750m op het Hoornsemeer in Groningen. Aangezien dit de laatste is, is dit de kans om je nog omhoog (of omlaag) te werken in de bokaalstanden. Nu vraag je je misschien af: ‘wat zijn de bokaalstanden eigenlijk?’. Leuk dat je het vraagt, hier is het antwoord (wel met bokaalstanden die al een tijdje niet zijn bijgewerkt waardoor de laatste wedstrijd niet is meegenomen):

Vlietbokaal standen: 
Exotherm staat met de 10e plek het hoogste van de Proteus damesploegen, gevolgd door Formule Beun (11), nonsTop (12) en Hocus Focus (14). Dit wordt een spannend weekend om te bepalen wie er mag zeggen deze bokaal het beste geroeid te hebben van de Proteusploegen. Even verderop volgen vROWlijk (23) en Roerloos (29). Kapot staat momenteel op een 25e plek, terwijl zij niet meer mee doen aan de bokaal, zal Roerloos ze nog kunnen inhalen? Bij de mannen zal Zeuven de eerste plek van de bokaal willen verdedigen, zij worden opgevolgd door Beuncommissariaat op plek 2. Rataroeien deelt momenteel een 6e plek met onze rode buren, het zou toch leuk zijn als ze daarvan kunnen winnen. Nabadt Convivium (16), Tempo ‘80 linkerbaan (17) en Badbeer (18) zullen onderling de snelste uitvechten. Canes ad Remos (21) kan wellicht nog de top 20 binnendringen. De Gladde dopjes sluiten de Proteus ploegen met een 23e plek.

Bij de sprintbokaal is het simpeler, met slechts één vrouwen- en één mannenploeg. Kunnen de Pink Ladies hun gedeeld 6e plek schudden en misschien de top 5 binnendringen? Kan Aedificare hun 3e plek behouden?

Ook het quadruple veld is redelijk leeg. Bij de vrouwen staat Quadrip op de 2e plek, en waterh00s op een gedeeld 5e plek. Bij de mannen staat Beunen tot we Kreunen op een gedeeld 1e plek, zullen zij Gyas kunnen verslaan en de bokaal winnen? Onnorthodox volgt op de 6e plek. 

Bij de onervaren bakboordbokaal is er minder kans op winst. Bij de vrouwen staat Sneller dan 3*10^8 op een keurige 3e plek, onder hen staan Gang gang (12), Cabeiro (20), Petite elite (29) en sPEctaculair (82). Bij de mannen zijn wij afwezig in de top 10, het enige bokaalveld van dit hele weekend waar dat zo is. Bovenaan staat Veni vidi bibi (13), gevolgd door: Geklapt (14), the brow code (18), Beauvengemiddeld (21), de waterkokers (23), DOPing (34), Bavboot (46) en BRAKboord (93). Zal het doel van BRAKboord zijn om van alle 94 ploegen als laatste te eindigen? Dat is immers ook een prestatie.

De laatste loodjes, hopelijk mag Het Venster vaak gezongen worden dit weekend en worden de bokaalstanden nog beklommen!