8°C, 4Bft. Inloggen

Nabeschouwing EDR

Competitieroeiverslag - 13 juni 2022 - 22:00 - Door Sacha Olsthoorn

Wist je dat er twee Hengelo's zijn?

De eerste wedstrijd waarin Proteus zich mocht wagen, was meteen een mooie. In het heren dubbeltwee veld startte een Asopos bootje met wk medailles aan boord. Niet gek dus dat de heren van Passief Massief er niet met de winst vandoor gingen. Ze waren echter wel tevreden met hun vijfde plek. PSIdi Gonzales haalde even later de eerste taart van de dag na een goede 1500m en een prima sprint. 

Daarna was het tijd voor de heren vier met, waar in poule 1 vaak onderling tussen de verschillende Proteus bootjes om de winst wordt gestreden, was dat ook dit keer weer het geval. Zeuven trok aan het langste eind en zo mocht het Venster opnieuw worden ingezet, het Beuncommissariaat moest genoegen nemen met een prima derde plek.

Naast de ouderejaars waren er op zaterdag ook genoeg Dopjes uit de bakboordbokaal aanwezig. sPEctaculair werd in poule 4 tiende en haalt zo nog net het linkerrijtje van de 22 deelnemende ploegen. Toen volgde een lunchpauze en een kort intermezzo met dopjes in een gladde vier. De Gladde Dopjes vonden het ook meteen een mooi moment om te shinen  en pakte zo de winst in poule 2. Verder met de gezellige dames C4+ poule 1. Hier waren we goed vertegenwoordigd met vier boten. Goede resultaten bleven helaas uit. Cabiero behaalde een 13e plek en Ganggang werd 16. Sneller dan 3*10^8  hadden deze keer ook het licht niet gezien en werden 22e. Petite Elite was de hekkersluiter met een 24e plaats. Ook bij het klassementsveld van de HC4+ wilde het nog niet helemaal lukken. TopCgevieren wist nog wel de HopC4 achter zich te houden met een 15e en 19e plek.

De dag werd afgesloten met een stuk minder zware boten. Bij de damesskiff liet Esther weer zien hoe je moet winnen en haalde ze haar zasde taart van het seizoen. In hetzelfde veld haalde Dorus een nette 6e plek. Als laatste mocht Cornelis nog roeien in zijn skiff, met als resultaat een 11e plek. Om de geslaagde dag te vieren werd er nog lekker gebarbecued. https://www.youtube.com/watch?v=I9h0P-g2DyQ

Nieuwe dag nieuwe kansen, te beginnen met de dames vier met. Hocus Focus haalde hier in poule 1 een negende plaats. In poule twee mochten Exotherm en Formule Beun het weer tegen elkaar opnemen, het was zelfs zo spannend dat beide ploegen een snoekje hadden op de 450m. Op papier heeft Formule Beun hier net gewonnen, maar door een fout met de tijdswaarneming zou er eigenlijk nog wat van de tijd van exo afmoeten. 

Waar zaterdag vooral vrouwelijke dopjes aanwezig waren, was het zondag tijd voor de heren. In poule 3 kan de Bavboot tevreden zijn met een derde plek. In poule 2 waren er twee Proteus bootjes; Doping en De Waterkokers met respectievelijk een vijfde en negende plaats. Hoewel met veel vertegenwoordigd, lukte het deze keer niet een taart mee naar huis te nemen. Veni Vidi Bibi, Geklapt, The Brow Code en Beauvengemiddeld werden 12e, 14e, 16e en 19e. De dames TopC4+ ProActief eindigde ook in het midden met een 15e plek.

De mooiste wedstrijd van het weekend was ook meteen de laatste. In het BestuursC2+ veld nam het bestuur onder de naam ‘Vo voor het DB! deel, om het vervolgens op te nemen tegen de spontaan deelnemende Toercie, nadat alle andere ploegen zich hadden teruggetrokken. Zoals het betaamt, volgde de eendjes op ruime afstand en ging het bestuur met onze Berel als eerste de finish over.