12.5°C, 4Bft. Inloggen

Voorbeschouwing EDR

Competitieroeiverslag - 10 juni 2022 - 13:39 - Door Lotte Beukers

Meer fan van Grolsch of Jupiler?

Komend weekend reist menig ploeg af naar bijna Duitsland, oftewel Enschede, voor een prachtige tweekamp op het Twentekanaal.  

Ben je er nog nooit geweest? Wat een schande, dit is wat je er van kan verwachten: bij aankomst bij Euros vraagt je telefoon of je verbinding wilt maken met de eduroam. Jaja je kan gewoon gezellig de wifi van de uni gebruiken. Waar deze precies zit is nog steeds een raadsel. 

Zodra alle insta’s van de ploegen zijn bijgewerkt om te vertellen dat ze 3 uur in de trein hebben gezeten of dat ze toch een slaapplek hebben weten te bemachtigen is het tijd om te starten. De EDR bestaat uit een 1500m ploegen achtervolgingsrace om vervolgens na het finishen voor Euros, een paar halen uit te roeien en om te draaien om de 450m boord aan boord race te starten. 

Proteus is met 27 inschrijvingen de op een na best vertegenwoordigde vereniging en wordt alleen afgetroefd door Gyas met één inschrijvinkje meer. 


Ben jij een ploeg die op zaterdag start? Dan heb je geluk. Heb je ook nog een kaartje voor het feest weten te bemachtigen? Dan heb je dubbel geluk. Alle H4+ zijn weer van de partij
Zeuven en Beun Commissariaat gaan deze keer weer uitvechten wie er nu de eerste plek het klassement gaat overnemen. Na eerder behaalde resultaten over het seizoen wordt in dit veld zeker kans gemaakt op een taart! Esther spruit is weer van de partij de kans is groot dat deze de wedstrijd weer gaat winnen, laten we ook het heren C4+ veld niet uitsluiten en in het dames C4+ veld: Sneller dan 3*10^8 staat momenteel 2de in het klassement kunnen zij na deze wedstrijd de eerste plek overnemen? De heren van PSIdi Gonzales zijn ook weer van de partij laten deze heren de wedstrijd liggen of is er genoeg getraind om hun plek in het klassement te verdedigen en een taartje mee naar huis te nemen?

Op de zondag gaat het bestuur laten zien wat je kan in C2+, met de voorzitter als stuur kan het toch alleen maar goed gaan? Voor de rest hebben we nog een paar mooie D4+ ploegje: Gaat Formule Beun Exotherm weer verslaan net zoals op de bosbaan? Of heeft Formule Beun die ene keer gewoon geluk gehad door een invaller die meer roeide bij Exotherm? Het zou ook zomaar kunnen dat Hocus Focus verrassend goed uit de bus komt. 

Voor de heren in het C4+ klassement wordt het toch nog net even spannend gaat het The Brow Code lukken om weer een taartje mee naar huis te nemen? Of wordt het ditmaal een andere ploeg aan de standen te zien is het een groot raadsel! 


Met zoveel plekken om te verdedigen en zoveel goeie boten aan de start lijkt het weer eens een topweekend te worden voor Proteus! 

Voor alle uitslagen en tijden kijk op:
https://uitslagen.roeitijden.nl/regatta/ddr