9.1°C, 2Bft. Inloggen

Nabeschouwing ARB & Thetis sprint

Wedstrijdroeiverslag - 08 juni 2022 - 12:00 - Door Cathelijn Bogers

Een kijkje in Vosse zijn dagboek

Afgelopen weekend was de ARB op een Aardig Regenachtige Bosbaan (zie foto van @basvangerwenfotografie). Dit is een weekend vol eerstejaars-klassementen en baanvoordeel. Maar het weekend begon toch echt op vrijdagavond, met de Thetis sprint. 

Er waren 10 Proteus boten ingeschreven, waarvan uiteindelijk 2 naar huis konden met een sprintblik. Lisa won in de LDG1x met een enorme voorsprong van 10 seconden. In 500m 10 seconden uitlopen is ongekend, dus deze winst is meer dan verdiend. Daarnaast hebben Janna en Annelouk weer laten zien dat ze konden sprinten.

Een ander interessant resultaat: Nils (icm Euros) roeide samen met oud-Proteër Ilse naar een degelijke 3e plek in het Mix8+ veld. Dit is zeer respectabel, omdat ze bijna te laat aan de start waren door het trage stellen van Nils. 

Deze acht is gevormd wegens het 20-jarig jubileum van het einde van de Gulden en de invoering van de Euro. Na 28 januari 2002 was de Gulden niet meer een wettelijk betaalmiddel, en tegelijkertijd hiermee werd de roeivereniging Guldens omgedoopt tot Euros. 

En dan de ARB. 

De resultaten van onze eerstejaars boten waren behoorlijk gemixt. Op zaterdag werden de Jongevier 4e en EJZ 5e in het klassement, wat best netjes is. EJL en EJD voeren onderaan de B-finale, en EJLD mocht na de voorwedstrijd weer naar huis. 

Op zondag gingen de zware EJ boten weer behoorlijk goed, en ging de Jonghevier in de voorwedstrijd zelfs sneller dan onze MGZ4+. Gelukkig wist MGZ het in de finale weer om te draaien door 16 seconden sneller te gaan dan EJZ. Verder hadden de damesboten een hele degelijke A-finale.

Wat betreft EJL denken wij maar 1 ding: waarom zit Daan Doelman niet op slag? In 2018 was zijn eerste wedstrijd op slag bij de Jonghevier meteen blik. De enige reden die wij kunnen bedenken, is dat de stuur alleen maar afro ziet wanneer Daan op slag zit. Dit is natuurlijk niet veilig. 

Zaterdag was er een blik voor Marije in de DGb1x en een blik voor Marije en Ingmar in de DG2x. Zondag was helaas minder succesvol: 4e in de voorwedstrijd met een MGD-OJD combinatie, en DID NOT FINISH in de 2-. De zwemwedstrijd hebben ze zondag in ieder geval wél gewonnen. 

Onze lichte pikken Dev4- is zaterdag in 2 2-ers eerste en tweede geworden. Gefeliciteerd Jarem en Mark! Helaas konden ook zij niet hun succes doortrekken naar zondag, waar ze tweede werden i.c.m. de Asopos LDev4-. 

Een paar korte feitjes:


  • Zondag werd onze “random” lichte-pikken 4x 2e in het LHE4x veld, met minder dan 4 seconden achterstand op een world-cup 4x. Heel erg prima!

  • Sander was zondag de enige proteus-roeier met een B-finale (deels ook omdat EJL en de DE8+ geen B-finale hadden). 

  • Vosse heeft met 5:42.69 de snelste tijd van het weekend gevaren.

  • De ARBBQ was lit. Als je de vereniging binnenloopt, kan je de hamburgers, worstjes en spiesjes nog ruiken. Bedankt Berend, Rens en Rens!