20.5°C, 4Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Thetis Sprint en ARB Bosbaanwedstrijden

Wedstrijdroeiverslag - 04 juni 2022 - 10:30 - Door Irene Backers

Na wat vertraging door technische problemen hier dan toch de voorbeschouwing voor dit weekend (al is een deel al verroeid). Beter laat dan nooit hè? Dit weekend staan de Thetis sprint en de ARB Bosbaanwedstrijden op het programma voor onze wedstrijdroeiers.

Het wedstrijdweekend begint al vroeg met op vrijdag de Thetis sprint georganiseerd door Nereus. Deze sprint staat bekend om de relatie-2x waar vaak bondsroeiers aan mee doen met hun vriend/vriendin. Nou vonden de bondscoaches dat geen goed idee dus wie weet biedt dat kansen voor Niek en Mieke en Nils en Rosa. Kleine side node: uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Mieke zich speciaal voor Niek weer heeft ingeschreven bij Proteus. Lief!

Naast Niek en Mieke doen er nog 12 andere Proteus (combi)boten mee, waaronder de eerstejaars ploegen, de HG4+, Nils in een mix8+ met Euros en een mix2x en Vosse in een combi 8+ met slechts één tegenstander waar ze al twee keer van hebben gewonnen. Een interessante race wordt die van Annelouk en Janna in de 2-. Annelouk heeft namelijk de snelste 100m aller tijden (al is Annelouk zelf heel bescheiden). Lisa gaat ongetwijfeld ook goed varen. Ze roeit altijd volgens het principe fly en die dus nu kan ze alleen maar fly-en. Ook interessant wordt de DDev4- tegen de OJD4-. Als je nou dacht dat dit een wedstrijd is voor alleen wedstro’s dan heb je het mis. Compo’s Anouk en Martiene doen namelijk ook gezellig mee. In hun bokaal gaan de dames fier aan de leiding dus ik ben benieuwd of de wedstro’s van vandaag wat meer weerstand kunnen bieden.

De uitslagen zijn te vinden via https://regatta.time-team.nl/thetis/2022/results/c4720397d-1c50-4232-9665-2b58cc5e271a.php

Dan is het tijd voor de ARB Bosbaanwedstrijden die zoals de naam al doet vermoeden op de bosbaan worden verroeid. Okeanos viert tijdens deze wedstrijd haar lustrum maar het is toch echt Proteus die met 39 boten de meeste inschrijven heeft. Van al deze inschrijvingen zijn er maar liefst 12 in een skiff. Geinige inschrijvingen zijn: Sidi en Reinout in het LHGb1x veld en Marije, Jessica en Lydia in het DGb1x veld. Waarom deze geinig zijn kan ik je als compo niet vertellen, daarvoor moet je toch echt bij de wedstro’s zijn (of bij de betrouwbare bron). Een mooi affiche in de skiff is Ingmar die sinds de raceroei alleen maar wedstrijden heeft geskifft maar niet getraind (zou voor wedstro’s ook gelden dat trainen voor talentlozen is?). Ingmar en marije starten zaterdag ook nog samen in een 2x. We gaan zien of scullen net zo’n succes is als het boordroeien van vorig weekend toen ze in de 2-, 4- en 8+ geblikt hebben.

Waar Mieke op vrijdag voor Proteus roeit, trekt ze zaterdag het pakje van Nereus helaas weer aan. Samen met Lisa zal ze in de DG4x gaan strijden tegen de WorldCup-LD4x. Een andere race met veel weerstand is die van Nils en Johannes in het HG2- veld met een paar goeie combi-bootjes. Nils heeft wel een naam hoog te houden want hij is dit jaar nog ongeslagen in de 2-.

Op zondag staan er ook mooie races op het programma. Zo gaan in het HB4+ veld de mannen van de MGZ4+ met Floris uit EJL de strijd aan met de Jonghe Vier. Ook starten er maar liefst 7 achten met Proteërs. Bij de DE8+ een OJD-MGD boot en Evie en Iris in de U23 8+. Bij de LHE8+ start onze LDEv4 samen met de LDEV4 van Asopos die nu eerste staat in het klassement. Bij de HE8+ start Vosse in een combi boot en in de beginner velden starten EJD, EJZ en EJL. Ook bij de lichte dames wordt er gestart, EJLD start in he beginner veld en Hanne en Julia starten in het elite veld in een combibootje. In de LHE4x gaat Hidde zijn bootje leren roeien maar met een WorldCup boot hebben ze wel stroeve tegenstanders. Een laatste interessante race wordt die van Niek, Nils, Johannes en Pieter in het G4+ veld. In deze opstelling gaan ze proberen naar de Henley te gaan. Dus dat belooft een mooie strijd te worden.

Het weekend wordt afgesloten met de welverdiende BRARBBQ: de ARBBQ georganiseerd door Berend, Rens en Rens.

Iedereen veel succes en bedank de vervoercie nog maar eens hartelijk voor het twee keer heen en weer rijden naar de bosbaan.

Uitslagen zijn te vinden via https://regatta.time-team.nl/arb/2022/results/c4720397d-1c50-4232-9665-2b58cc5e271a.php