12.6°C, 4Bft. Inloggen

Nabeschouwing HOCT

Competitieroeiverslag - 01 juni 2022 - 10:09 - Door Hannah Godding

De Bosbaan: Terror

Ondanks het lekkere weer, de wind in de rug en de gestroomlijnde organisatie van Okeanos was er dit weekend weer een heus spektakel te zien op de Bosbaan tijdens de Heineken Okeanos Competitie Tweekamp.  

Om te beginnen was Proteus met maar liefst 38 ploegen aanwezig dit weekend, dus onze lustrumkleuren terroriseerde de Bosbaan sowieso al. (positieve terror) 

Zaterdag begon de dag met Roerloos die hun naam meer dan waar maakte. Vlak nadat zij gestart waren, brak de stuurkabel, en ging de boot in volle vaart richting de Lagaaiers in de naastgelegen baan. Er volgde een flinke botsing (met gelukkig slechts een boegbal als slachtoffer) en de race werd herstart. Zonder de dames van Roerloos, want die waren nu roerloos en dat is te gevaarlijk. 
Door het missen van de voorwedstrijd waren ze ook niet meer welkom in de finale dus mochten ze weer naar huis. Shoutout naar Marit die de kamprechters heeft overtuigd geen boetes uit te delen voor niet roeien. 

Vervolgens was er botsing nummer twee; waarbij de heren van Njord dachten dat je eigen vereniging aanvaren je naar de overwinning kan helpen.  Naast alle onverwachte terror was er ook nog de verwachte terror dit weekend.

De sensatie van de eerste wedstrijd van de Lente sjaarzen was namelijk ook te zien op de Bosbaan. Na wat observatie blijkt dat harmonika halen deze lente helemaal de mode zijn, en hard beunen blijkt meer waard te zijn dan goede techniek. 

Verder zijn er ook nog trucjes vertoont door Exotherm, die het voor elkaar kregen te snoeken, het blad 360 graden te draaien, en dan weer te snoeken. Helaas kostte ze dat wel een beetje snelheid.  

En naast terror op het water, was er ook nog terror bij de uitslagen want de heren van (D)FC BARF hebben dit weekend voor het eerst verloren. Alhoewel ze hun eerste plek in de bokaalstand behouden, moesten ze hun taart afstaan aan de heren van Skadi.  

Maar dat was niet het enige, want de finale van het DErv 1x veld moest opnieuw gevaren worden. De finish van de eerste poging scheelde zo weinig dat de uitslag niet werd vertrouwd. Niet erg, want Esther heeft bij de finale 2.0 met een flinke voorsprong keihard getaart. (dit met een tijd van 4.00,20) 

Dat was niet de enige taart zaterdag: Anouk en Martiene hebben in het DErv 2x veld getaart met een tijd van 3.47,45.

De heren van The Rowing Stones hebben bewezen dat zij de beste Rowing Stones zijn (want er waren maar liefst 3 ploegen aanwezig die zo heten) door te taarten in het HOnerv C4+ veld in poule 3 met een tijd van maar liefst 4.06,75.  

‘S avonds was er gelukkig een biercantus waar men alle emoties van de dag kon wegzingen en drinken. 

Zondag is een rustdag, dus de terror was een heel stuk minder aan. Maar zeker niet uit, want van de A-finale van het DOnerv C4+ veld staan nog steeds geen tijden online, hoewel de dames toch wel echt hebben geroeid. Dit betekent wel dat de dames van Afgeleidt nog kans hebben op een taart! Gelukkig zijn de rest van de finales wel gewoon geklokt en zijn er op zondag in ieder geval 2 taarten binnengesleept. De eerste taart was voor de heren van Steen Papier Bier, die het HErv 2x veld domineerden met een tijd van 3.31,77. Het weekend werd afgesloten met een taart voor de heren van Zeuven die in het HErv 4+ veld een tijd van 7.14,17 hebben neergezet.