Vaarverbod: Windkracht 7 Inloggen

Ellen Hogerwerf Erelid

Algemeen - 27 mei 2022 - 11:54 - Door Merel Bouma

Afgelopen zaterdag was de Bijzondere Ledenvergadering waar Ellen Hogerwerf erelid is geworden van Proteus-Eretes.

Afgelopen zaterdag waren de botendoop van de nieuwe lichte 8+ en de Bijzondere Ledenvergadering waar Ellen Hogerwerf erelid is geworden van Proteus-Eretes. 
Op deze zeer drukke maar bovenal feestelijke avond vond eerst de botendoop van de lustrum 8+ plaats, geschonken aan Proteus-Eretes door Oud Proteus-Eretes ter ere van het 15e lustrum. Winfred Haase, voorzitter van OPE, begon de doop met een toespraak waarin hij namens Oud Proteus-Eretes het cadeau officieel schonk aan Proteus-Eretes. Hierna hield ook Ellen een toespraak waarin zij vertelde over haar bijzondere roeicarrière en doopte zij de boot de Ellen Hogerwerf. Daarna werd de boot voorgeslagen door de roeiers die samen met Ellen afgelopen Head of the River Amstel de blauwe wimpel hebben gewonnen waarin Ellen's plek werd vervangen door een ouderejaars wedstrijdroeier die in EJD'17 door Ellen is gecoacht. Hierna begon de Bijzondere Ledenvergadering. Eerst hebben enkele sprekers wat verteld over Ellen, beginnend bij haar ouders met foto's uit Ellens jeugd tot aan Ymkje Clevering over de laatste jaren uit Ellens roeicarrière in de vier zonder. Daarna was het officiële gedeelte, waar Ellen het certificaat heeft ondertekend en hiermee officieel erelid is geworden van de D.S.R. Proteus-Eretes. 

De doop en BLV vormden samen een zeer bijzondere avond waarop de vereniging haar lustrum en de prestaties van Ellen Hogerwerf hebben gevierd. Wij hopen nog vele succesvolle prestaties neer te mogen zetten in de mooie 8+ die OPE aan Proteus-Eretes heeft geschonken. Wij zijn OPE erg dankbaar voor dit prachtige lustrumcadeau.