21.5°C, 3Bft. Inloggen

Nabeschouwing Rottebokaal

Competitieroeiverslag - 24 mei 2022 - 13:26 - Door Marnix Tijhuis

Rechtdoor roeien

Afgelopen weekend vond de Rottebokaal plaats. Heerlijk zo'n wedstrijd lekker dicht bij huis, je kan gewoon lekker in je eigen nest slapen en hoeft maar een uurtje te reizen of te fietsen. 

*insert Duitse docent van rundfunk* “OH NEE TOCH NIET”

 De NS had namelijk wel bussen ingezet tussen Den Haag HS en Schiedam, maar er bleken op station Delft vooral heel veel bussen richting Den Haag te gaan en vrij weinig richting Schiedam. Grote paniek dus voor de dopjes die moesten vlotten om 8:30, er moesten zelfs ouders wakker worden gebeld om als noodtaxi te fungeren.  

Eenmaal op de WAB aangekomen maakte de baan haar naam weer waar: het waaide nogal. Iedereen die lag te wachten voor de time trial had al grote moeite met de boot op de juiste plek te houden, toen had de tijdwaarneming ook nog eens een korte storing. Door deze vertraging was iedereen het riet ingewaaid en moesten de mobo’s van de kamprechters gebruikt worden om ze daar weer uit te trekken.  Om herhaling van dit soort taferelen te voorkomen kreeg hierna iedereen de opdracht om met het puntje uit de wind te gaan liggen. Mocht je dus als voorbijganger langs de wab gefietst zijn, zag je ongeveer 30 boten wachtend op de start, met het puntje de verkeerde kant op, alsof iedereen 2k ging strijken.  De wind hielp ook niet mee bij de finales, toen er met 8 boten boord aan boord werd gestart. Iedereen moest al schuin gaan liggen om aanvaringen bij de start te voorkomen, maar om 8 boten tegelijkertijd op de juiste manier klaar te laten is bij een compo wedstrijd vrijwel onmogelijk. Dit resulteerde in grote stuur manoeuvres vlak na de start, waardoor sommige boten zeker meer dan 2k hebben gevaren.  

Maar roeien met harde wind zijn we natuurlijk wel gewend van de Schie, dus het vormde geen probleem. Zeker niet voor the The Brow Code, die wisten te taarten in bakboord bokaal heren poule 2 in een tijd van 8:30,87, gefeliciteerd! Dit leidde wel tot een interessante situatie, want het bestuur was al terug naar Delft gegaan om de blv van Ellen voor te bereiden. Grote chaos ontstond omdat niemand wist wie het Venster mocht inzetten. Er werd zelfs met een schuin oog gekeken naar het niet hopende KB, maar die waren vooral niet aan het hopen. Uiteindelijk werd met grote innovatieve handelingen het Venster via de telefoon ingezet en kon iedereen met maximaal volume meezingen. Mooi was dat hierna een orkaan (hoe noem je een orca lid) kwam vertellen dat ze mee had gezongen, omdat ze bij de PEik het wel een beetje had leren kennen, nadat het 7 keer achter elkaar was ingezet. Voor de volgende keer: bij afwezigheid van het bestuur mag het oudste lid het Venster inzetten.  --- EDITORIAL NOTE VANUIT HET BESTUURSHOK: Dit geldt alleen als bestuur niet ingebeld kan worden, dus dat eerst proberen joejoe xxx ---

Hierna besloot Rigoreus om dat traditie van letters ‘’A’’ van andere verenigingen te brassen voort te zetten. Zoals Delftse studenten dat graag doen werd een mooi plan opgezet, auto’s en fietsen kwamen er aan te pas. Helaas was dit vrij overbodig want de enige weerstand die van Skadi kwam was ‘’Hee, stop’’. Misschien is bij de volgende editie de vlag van Skadi een mooier doel.

 Twijfels zijn er of die avond meer Proteërs op het feest waren, of bij het concert van Froukje in Annabel, maar sfeer was er in ieder geval in Rotterdam. Tot in de vroege uurtjes ging het door, maar niet voor iedereen want zondag moest er ook weer vroeg geroeid worden.  Sneller dan 3*10^8 waren in ieder geval fris uit bed gekomen, want zij wisten te taarten in bakboord bokaal poule 1 in 8:54,20, nadat ze ook al de snelste waren op de time trial. In poule 1 van de stuurboord bokaal zetten de heren van DFC Barf hun overwinningsreeks voort. Met bijna 10 seconden voorsprong kwamen zij in de A finale over de finish. Ook in bakboord bokaal poule 5 wisten de dames van sPEctaculair er met de winst vandoor te gaan in de A-finale, met een tijd van 9:34,08. Alle ploegen gefeliciteerd! 

De dames van Quadrip hadden in het Dames Erv 4* veld de voorwedstrijd met zowaar 25 seconden voorsprong gewonnen. Hier waren andere ploegjes erg onder de indruk van, want bij de start van de A-finale hoorden ze ‘’oh, dat zijn ze volgens mij.” Gelukkig hadden de dames geen last van deze BRer (bekende roeier) vibes en gingen ze er in de A-finale met de winst vandoor. Gefeliciteerd! 

Al met al een gezellig weekend op de WAB met genoeg taarten en leuke verhalen. Komend weekend vindt de Okeanos tweekamp plaats op de bosbaan, tot dan!