8.5°C, 4Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Rottebokaal

Algemeen - 20 mei 2022 - 17:50 - Door Mandy Vermeijs

Aankomend weekend zal de Rottebokaal gevaren worden op ons welbekende WAB-water.

Ondanks dat de naam doet voordoen alsof het op de Rotte plaatsvindt, is sinds 2013 de wedstrijd verplaatst naar de WAB. Dit jaar zal de 39ste editie zijn van deze wedstrijd, georganiseerd door Skadi.

Zaterdag:

Voor de Stuurboordbokaal dames poule 1 zullen de dames van Afgeleid/dt, Progressie en Incapeddels flink hun best gaan doen om zichzelf hoger de bokaalstand in te pushen. Ook zal Lycorias in poule 2 shinen, waar potentieel nog wel een taartje te halen is. The Rowing Stones zullen in de heren poule 3 starten. 

Bij de heren in Bakboord Poule 1 zit er weinig ademruimte. Met een goede 14,16 en 18de plek in het bokaal zit er steeds maar één vereniging tussen hen in. Ondanks dat dit voor iedere OCD’er een fantastische standverdeling is, kan deze wedstrijd er veel verandering in brengen. We zijn erg benieuwd hoe onze heren van Veni Vidi Bibi, Beauvengemiddeld en Geklapt het dit weekend zullen doen. Verder zullen The Brow Code, De Waterkokers en Bavboot gaan strijden in poule 2. Hier kan zeker ook nog een taartje meegepakt worden vanuit poule 2. Echter is voor Bavboot er nog een extra wedstrijd aan verbonden. Met een 46ste plek in het bokaal, staat op de 45ste een skøllboot met de naam Bakboot. Om toch te laten blijken dat Bavboot een betere naam is dan Bakboot, zal er hard gepompt moeten worden. Ook zal DOPing in poule 3 een toptijd neer gaan zetten.

Verder zal ook de dames TopC4+ ProActief meedoen aan deze race. Met hun steady 9de plek in het C4+ klassement, hebben we natuurlijk goede verwachtingen voor hen. Zet hem op dames!

Maar naast enkel grote grove badkuipen, zal er op de Rottebokaal ook in gladdere nummer gestreden worden.
Zo zullen de heren van PSIdi-Gonzales in het Noord-Willemsbokaal in een 2- laten zien wat ze kunnen. Aangezien ze voorheen al twee maal de winst mee naar huis genomen hebben, moet alles zeker goed komen. Maar ondanks hun stevige eerste plek in het bokaal, zullen ze nog steeds hun beste puntje voor zetten.

De Heerenclubacht Rigoreus heeft ondertussen een goede 6de plek in het Kruithuisbokaal weten te bemachtigen. Ook op deze wedstrijd zullen ze met z’n 8’en samen de finish over glijden. Ondanks dat acht mannen, overtraind of geblesseerd, als één boot te laten bewegen soms als een mission impossible kan klinken, hebben we de volste vertrouwen in onze mannen! 

Zeuven heeft besloten om hun trainingen wat extremer aan te pakken en zullen de Rottebokaal buiten hun gebruikelijke bokaal starten. In de Vlietbokaal hebben ze de eerste plek overwonnen na voorheen twee keer de winst mee naar huis te nemen. Mogelijk zal deze wedstrijd een goede training zijn voor hun volgende klasserende wedstrijd van het bokaal. Verder in het heren 2x sprint veld zullen Lucas Boogaart en Bart Vos een snelle sprint neer gaan zetten. En zal Esmee Talens mee gaan doen in een epische mixboot van Gyas, Proteus-Eretes, RIC en Orca in het CC C4+ sprint veld.

Als laatste nog een boot waarbij we louter hoge verwachtingen kunnen hebben. In het Open C4+ veld zal KarnemelC4+ starten. Met een goed gemixte boot en Karel als stuur kan er niks meer mis gaan.

Zondag:

Ook op zondag zal er hard gestreden worden op de Rottebokaal. Voor het HC4+ klassement zullen de twee heren topC4’en HopC4 en TopCgevieren flink hun best gaan doen.

In Dames poule 1 zal Sneller dan 3*10^8 een extra druk op zich hebben door hun hoge positie in de bokaal. Ook zullen Gang Gang, Cabeiro en Petite Elite hier zich van hun beste kanten laten zien. Verder zal sPEctaculair in het dames poule 5 veld goed laten zien wat ze allemaal in huis hebben voor deze race.

Voor de heren in poule 1 hebben we (D)FC Barf bovenaan in de bokaal staan. Een grote prestatie, hopelijk zullen ze dit weekend ook weer hun puntje vooraan houden. Parallel en McSnoek zitten elkaar op de hielen, dit zal een spannende poule worden. Ook zullen Magna Lux en Consistent Proteus weer goed vertegenwoordigen in deze poule. Borrelbootje zal in poule 2 starten en in poule 3 gaan The Rowing Stones een topprestatie neerzetten.

Ook zal zondag, de dag van god, ons zegenen met gladde boten. In het DErv 4* veld zal Quadrip strijden om de eerste plek in de bokaal te bemachtigen. Ook zal WaterH00s moeten laten zien dat ze meer waard zijn dan een gedeelde 4de plek met Asopos. In het HErv4* veld zal Beunen tot we Kreunen de bovenste plek van het Quadruple bokaal moeten verdedigen. Ook zal Onnorthodox de strijd aangaan in dit veld.

In het H2x veld zal Steen Papier Bier Proteus moeten vertegenwoordigen. Na veel overwinningen in vorige seizoenen en hiermee een goede naamsbekendheid te hebben opgebouwd, hebben we zeker alle vertrouwen in onze mannen. Verder zal er in het mix 2X gestart worden door Passie en Spontaan.

Voor de D2- hebben we hoge verwachtingen. Met slechts 3 ploegen in dit bokaal ligt de druk hoog. I2 heeft tot nu toe de bovenste positie te pakken. EJDubbelD staat 3de in het bokaal. Zet hem op dames!

In de skiff zal dit weekend Vincent Kuijs starten. Met zijn vele wedstro-kennis en een naam 100Wijn, kan hier niks meer fout gaan. We hebben de volste vertrouwen in je!


Alle ploegen heel veel succes gewenst, zet m op!