22.1°C, 3Bft. Inloggen

Nabeschouwing ZRB

Wedstrijdroeiverslag - 19 mei 2022 - 15:38 - Door Marnix Tijhuis

Wat krijg je als Freek Vonk zou gaan roeien?

Wie dit weekend met zijn safari verrekijker uitkeek over de roeibaan in Tilburg zag waarschijnlijk een Proteus boot als eerste over de finish komen. Maar liefst 11 keer is er geblikt. Er waren zoveel boegenpraatjes bij de blikken borrel dat men na een tijdje besloot dat het wel goed was geweest. 

Ondanks dat er grote ergernis was aan de veel te harde muziek het hele weekend had dit blijkbaar wel een positief effect op de benen van de Proteërs. Nadat Marije de voorwedstrijd had gewonnen wist zij in de A-finale ook te blikken, waardoor zij nu scull beginner af is, gefeliciteerd!  

De volgens instagram “zware dames’’ wisten ook te blikken in de 4-. Hierdoor zijn Evie en Iris ook beginner af. Aegir was in de voorwedstrijd eigenlijk harder gegaan, maar die maakte de verkeerde keuze om tussendoor in een acht op safari te gaan, dus werden ze verslagen in de A-finale.  

Erg spannend was ook het heren 2- elite veld. Hier stonden oorspronkelijk ook twee Laga bootjes op de startlijst. Toen echter het ene Laga bootje erachter kwam dat de andere ook zou starten durfden ze niet meer. Maar het bleek later dat dat bootje al was uitgeschreven. En zo stond er opeens nog maar een boot op de startlijst. Tip voor Laga: Laga is banger voor jou dan jij bent voor Laga. Nils en Niek hadden dus een goed trainingsbaantje en dit pakte goed uit, want zondag blikten zij in het Heren gevorderde 2- veld.  

Wie ook een dubbel blik wist te scoren dit weekend was Johannes. In een combi bootje met Laga en Njord wist hij op zaterdag te blikken in het Heren gevorderde 4- veld en op zondag ook in het elite veld. Hierdoor is Johannes nu overgangsroeier en volgde en een heuse deja vu van de owee ledenbekendmaking, hij ging namelijk weer kaal. Het is in ieder geval een efficiënte manier om op de kapper te besparen. Gefeliciteerd! Door bepaalde tradities bij Laga bleven hun roeiers in de boot zitten terwijl Johannes op het erevlot stond. Zij vonden dit best wel saai en besloten om gewoon maar weg te roeien. Het blijkt dat een halfvolle 4- nog aardig rechtdoor gaat, wie weet komt er bij de volgende editie een veld ervan.  

Geïnspireerd door de Ark van Noach, waar alle dieren in paren de boot moesten betreden, regende het dubbelslagen dit weekend, want op zondag wisten Evie en Iris ook hun tweede blik te trekken. In de Dames gevorderde 2-  finale, waar drie van de vier bootjes van Proteus waren, leek het een zekerheidje dat de overwinning naar Delft zou gaan, maar het werd nog aardig krap. Met een voorsprong van drie tienden werd uiteindelijk de theta/beatrix combinatie verslagen. Toch fijn dat Evie en Iris vlak voor de wedstrijd hun gewichten uit de boot hebben gehaald. Boten wegen bestaat namelijk niet in het reglement van de zuidelijke roeibond.  

Ook Martine en Mieke hadden goed de genesis bestudeerd, want zij blikten op zaterdag in het Dames gevorderde 2x veld en op zondag in het elite veld. Hierdoor is Martine nu overgangs roeier en Mieke elite. Mieke was extra blij dat ze dit bij Proteus kon doen, want bij Nereus krijg je geen fles champagne.  

Op zondag blikten Pieter en Hidde in het Heren gevorderde 4x veld in een combi bootje met Dudok en Njord. Sander volgde hun voorbeeld en blikte in het Heren gevorderde 1x veld.  

Het wilde safari weekend werd afgesloten met een gezellige blikkenborrel in de zon op het balkon. Komend weekend is er geen wedstrijd, dus heeft iedereen tijd om naar de BLV van Ellen te komen. Daarna kan deze winnende lijn worden doorgetrokken richting het einde van het seizoen!