16°C, 6Bft. Inloggen

Voorbeschouwing ZRB

Wedstrijdroeiverslag - 13 mei 2022 - 22:14 - Door Annelouk van Mierlo

We gaan weer op safari!

Met maar liefs 44 inschrijving is Proteus weer goed vertegenwoordigd.
Als eerst de eerstejaars, zij zullen op zaterdag het beginnerveld starten en op zondag het klassementsveld. Daan Doelman heeft nostalgie gekregen en roeit als vaste invaller mee met EJL. Op zondag zullen zij in plaats van een voorwedstrijd een time trial moeten varen. Dit blijkt uit afgelopen jaren nog best lastig te zijn voor sjaarzen, omdat je dan geen veld van bootjes naast je hebt waaraan je je kan optrekken. 

In het DG2x veld is onze verloren Neried, Mieke, terug te vinden in Proteus tenue samen met Martine. 
In het LHG2x veld starten Hidde en Pieter samen en maken zeker ook wel een reeële kans.
Het Ldev4- is wat onderbezet dit weekend en alleen de top 3 vaart mee, en nu ze weer topfit zijn zijn we allemaal benieuwd hoe zij het dit weekend gaan doen.

Zowel op de zaterdag als op de zondag is het een OJD MGD derby in de 4- en de 2-, het ultieme doel daarin is natuurlijk een a-finale met alleen maar Proteus bootjes. Bij de dames gaat Marije naast dat ze zondag naar Essen gaat ook het DB1x veld starten, waar de kansen voor haar niet ongunstig staan.
En ook bij de heren vonden ze het op de schie toch een beetje saai om te sparren en gaan het water bij Tilburg verkennen. Ook het HG1x veld is goed aangevuld met Proteus skiffjes. 

Voor alle roeiers, veel succes!

en voor alle kijkers, hier is de link:
https://regatta.time-team.nl/zrb/2022/results/c4720397d-1c50-4232-9665-2b58cc5e271a.php