13.5°C, 5Bft. Inloggen

Naobesjouwing Saurus International Regatta

Algemeen - 12 mei 2022 - 10:30 - Door Hannah Godding

Zölle vir dees mer in ut Nederlands schrieve?

Afgelopen weekend hebben de gelukkigen onder de Proteërs de internationale wateren van Maastricht mogen trotseren. En internationaal was de SIR zeker: er zijn maar liefst 2 Duitsers gespot en er zouden ook Belgen aanwezig zijn geweest!

Idyllisch was het wel tussen al dat groen (al maakte dat meefietsen wat lastiger), en lekker in de zuiderse zonneschijn. Die zon was dan ook meteen een probleem, want er waren veel verbrande kopjes te zien tijdens de SIR. Verder zat het water in het zuiden de roeiers ook niet mee: “Op de Schie gaan we sneller!”. Dat klopt volgens de kamprechter ook, want blijkbaar was er tegenstroom. 

Maar die tegenstroom heeft men er niet van weerhouden te vloajen in us leef Mestreech! Zaterdag hebben de dames van Quadrip de vloaj van het DErv 4* veld te pakken weten te krijgen met een totaaltijd van 118.1 seconden. Daarnaast was er nog een kleine overwinning voor de dames van Lycorias, die zo hard roeide dat ze moesten barfen MAAR dat hebben binnengehouden. En ‘s avonds hebben de heren van Consistent nog gewonnen door een das van Saurus te brassen op het feest! 

En dat feest was een hele happening, want het vond plaats in een silo (hoe cultureel)! Wel had je je mooie schoenen thuis moeten laten, want er lag mudder op de grond die genadeloos bleek tegenover ieders kleding. Mocht je nou uitgedanst zijn kon je terecht op de superdeluxe camping bestaande uit een klein grasveldje met 2 dixies.

Zondag hebben de heren van (D)FC BARF hun eerste plaats in de stuurboordbokaal weten te verdedigen door een vloaj binnen te halen met een tijd van 115.814 seconden. De 2e plek hoort overigens naar Parallel te gaan, maar deze wordt nu bezet door de topC4 van Orca en die horen toch gewoon in het klassement te roeien.

Ook de Toercie was dit weekend in de boot te vinden! Maar al snel bleek dat wedstrijden coördineren hen beter ligt dan bijvoorbeeld de juiste palen pakken. Op het water kwamen de eendjes erachter dat de palen onderste boven zaten, en moesten deze voor een publiek geruild worden (sjaarzen). Wel hebben ze vervolgens de vloaj van het OErv C4+ veld weten te pakken, met een tijd van 128.457 seconden. Daarnaast was er nog wat negatief commentaar vanuit bepaalde gele truien over de Gyas clubacht die heeft lopen vloajhoeren in het OO 8+ veld (anders was die vloaj uiteraard naar de Toercie gegaan).

Naast gele bootjes vullen heeft de Toercie ook nog ingevallen bij Aedificare. De helft van die ploeg snapte namelijk niet dat simpelweg naar het zuiden je niet naar de wedstrijd brengt, en waren gestrand in Antwerpen. 

Verder noemenswaardig zijn toch wel onze skiffende kamprechters, van de 3 deelnemende skiffers toch wel 2e en 3e zijn geworden.

Na het weekend met boten en al naar huis gaan leek eventjes nog een probleem. De bowa was namelijk helemaal achterin het hoekje ingesloten terwijl we als eerste weg wilden. Maar dankzij Marit’s crisismanagement, kon de bowa worden bevrijd en kon iedereen gelukkig op tijd naar huis.