15.5°C, 6Bft. Inloggen

Nabeschouwing Raceroei Regatta

Wedstrijdroeiverslag - 06 mei 2022 - 16:49 - Door Mandy Vermeijs

Onze rode delftsche buren hebben het afgelopen weekend de Raceroei Regatta georganiseerd.

Een belangrijke wedstrijd waarin gestreden wordt tussen de beste roeiers van Nederland. Het is daarom van uiterst belang dat de roeiers hun topprestaties laten zien in deze race op de WAB. Naast het behalen van een prachtige blik stond er nog veel meer op het spel. Zo waren er vakanties te winnen naar Portugal en de franse alpen, een flitsende zonnebril of een supplementenpakket. Nou wie wil dat nou niet. Dus met goede moed gingen onze roeiers onderweg naar de wedstrijd.

Dit weekend was een grote prestatie voor Ingmar Visser. Bij gebrek aan studenten in het veld wist ze met een derde plek in de A-finale de titel van Nederlands Studenten Kampioen mee naar huis te nemen. Of dit haar geheime kracht is of puur geluk, is nog niet bekend. Maar aangezien dit haar 3de blik dit jaar is waar ze enkel voor hoefde te starten, is het toch wel ronduit verdacht. Maar begrijp me niet verkeerd, we zijn enorm trots op haar prestatie!

Ook wisten Niek, Pieter, Johannes en Vosse in het HG4- veld een mooie blik mee naar huis te nemen. De heren mochten de wedstrijd in een splinternieuwe boot starten, om vervolgens met trots te kunnen verkondigen dat in deze 4- enkel en alleen geblikt is. Omdat de boot nog niet gedoopt was, was improvisatie noodzakelijk. De coaches lieten hun creativiteit de vrije loop en tapeten “P en P” op de zijkant, Passie en Plezier. In combinatie met een “classic walrustekening” moet dit natuurlijk een uitzonderlijke motivatie zijn om als eerste de finish over te flaneren. Echter hielp de uit de hand gelopen grap over shirtless terug naar huis rijden na het meepakken van de winst ook wel mee. Voor fotobewijs moet je toch echt maar even bij de roeiers zelf zijn.

Ook wisten Ids en Reinhoud in het LHB 2x veld de winst mee naar huis te nemen. Na een enorm spannende A-finale waarin ze met 0.86 seconden als eerste de finish over wisten te gaan. Goed gedaan jongens, trots! Bij Martine Kamminga was er zeker geen fotofinish nodig om te bepalen wie gewonnen had. Met maarliefst meer dan 24 seconden voorsprong op de 2K heeft ze het hele LDB 1x veld ingemaakt. 

Maar niet alles gaat natuurlijk helemaal soepel op zo’n spannend weekend. Zo hadden Pieter en Johannes een flinke tegenvaller nadat ze de voorwedstrijd van het 2- veld ruim gewonnen hadden. Door een te lichte boot mochten ze helaas niet de finale starten en misten ze niet alleen een mooie blik, maar ook nog eens de vakantie naar Portugal. Een beetje meer massa was hier toch wel kassa geweest. Bij Iris en Evie ging het ook niet al te lekker in de 2+. Hiervoor werd medegedeeld dat dit kwam doordat ze in een zware boot zaten. Of dit smoesje terecht is mag zelf bepaald worden. Toch hebben Iris en Evie echt wel goed gepresteerd en mogen zij straks shinen met hun welverdiende reis naar Portugal. 

Proteus heeft weer uitzonderlijk zijn best gedaan op de wedstrijd en we mogen trots zijn op alle pracht ploegen die gestart hebben. Met maarliefst 29 boten wisten we onszelf weer goed te vertegenwoordigen. Voor meer mooie verhalen en trotse prestaties moet je toch echt even een van de roeiers aan de mouw trekken, want anders zitten we hier nog wel even.

We kijken enorm uit naar de volgende wedstrijd. Tot dan!