15.2°C, 6Bft. Inloggen

Nabeschouwing Batavierenrace

Competitieroeiverslag - 06 mei 2022 - 14:29 - Door Annelouk van Mierlo

Vrijdag op zaterdag waren wat roeiers als een vis op het droge. Namelijk bij de hardloopwedstrijd de Batavierenrace.

De Batavierenrace is een estafettewedstrijd tussen Nijmegen en Enschede verdeeld over 25 etappes.  Hier doen studenten van allerlei studentenverenigingen en dergelijke uit heel Nederland. En zo dus ook een team van de snelste lopers vanuit Proteus-Eretes.

De lopers hebben hard gesparteld om zo snel mogelijk hun etappe te lopen, met succes! Nadat de nachtshift was geweest bleek dat we 2e op de tussentijdse ranking stonden. Aangezien het s nachts was was alleen niet iedereen wakker dus dan kan het zomaar zijn dat de meefietser bij etappe 5 bij de wissel van etappe 6 de loper voor etappe 7 klaar te zien staan. En een Maccie op de goede afloop is prima wedstrijdvoer toch?

De lopers die ook komend weekend starren in de musical gingen voor een ruime 2 uur slaap voordat ze in de ochtendshift om 3:40 weer uit de veren moesten om de plaatsing van Proteus-Eretes in de top 5 te houden met hun race.


Als het eenmaal tijd is voor de middagshift staat Proteus steady 3e, de wissels gaan goed en is nog steeds niemand uitgeslapen met dank aan de Boomers die 7uur s’ochtends de perfecte tijd vonden om te Jeu de Boulen onder het genot van wat carnavalshitjes.

Na een spannende wissel met minder dan 2 minuten marge was het tijd voor de laatste herstart waar de snelste lopers, Stein en Floor, mochten shinen.
In spanning werd naar de timer gekeken maar het was toch gelukt om een 3e plek behalen!

Aangezien ze bij hardlopen wel doen aan een plek 2 en 3 mocht bij de prijsuitreiking het Venster klinken!  Wat ook wel fijn was is dat de orga eindelijk wist dat het Proteus-Eretes is en niet Proteeûs-Erétus of andere bijzondere combi’s.

En na de prijsuitreiking is het dan eindelijk tijd voor het feest! Met een bokaal als chickmagnet begon de avond al goed. En met een afterparty naast de afterparty en 10000 jaar in de rij staan voor een dixie in een modderpoel was het weekend succesvol afgesloten

Mocht je willen kijken hoe de lopers het hebben gedaan, of even checken of je zelf hard genoeg rent om volgend jaar zelf mee te doen kun je de onderstaande link bekijken.

https://www.batavierenrace.nl/uitslagen/2022/ploeg/171.htm
Wist je dat:
- Nijmegen en Enschede niet per se dicht bij elkaar liggen
- Flamingos verrassend snel kunnen lopen