21.4°C, 3Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Raceroei Regatta

Wedstrijdroeiverslag - 29 april 2022 - 13:15 - Door Marnix Tijhuis

R&R = back

Komend weekend organiseren onze rode vrienden uit Delft de raceroei regatta. Want zoals iedereen weet is raceroeien de term die anno 2022 wordt gebruikt en is ‘’wedstrijdroeien’’ een term die behoort tot het Oud Nederlandsche woordenboek. Volgens hun site is de wedstrijd de afgelopen jaren uitgeroepen tot een van de beste georganiseerde wedstrijden van de kalender. Komend weekend zullen we zien of dat ook daadwerkelijk zo is.  

Na een zwaar NK klein staat komend weekend de wind een stuk beter op de bosbaan. Helaas wordt de wedstrijd gehouden op de Willem Alexander Baan, dus zal het weer tegen de wind in beuken worden. Dit zal wel moeten gebeuren, want deze wedstrijd is aangewezen als kwalificatiemoment voor WUG2022, dat in China wordt gehouden. Hier komen Ingmar, Vosse, Marije en Niek nog voor in aanmerkingen. Pro tip: kop geen corona in China. 

 De uitnodigingen voor de selectie van het U23 WK in Varese zijn ook verstuurd. Johannes, Evie en Iris zijn gebeld. Zij hebben dit weekend dus een uitgelezen mogelijkheid om te laten zien wat ze kunnen. Voor deze potentiële toekomstige internationale wedstrijden is het ook al een goed trainingsmoment; er staan namelijk meerdere Indonesische ploegen aan de start, dus het is zowaar een internationale wedstrijd. 

 Bij Laga is de eer van het winnen blijkbaar niet genoeg, want er zijn namelijk ook nog andere prijzen te winnen. Desondanks liegen de prijzen er niet om:


  • Een week naar het Franse Chalet ‘Solneige’ vlakbij Alpe d’Huez: HDev 4-, LHDev 4-, DDev 4-, LDDev 2x, HDev 2x, LHDev 2x, DDev 2x

  • Een snelle sport zonnebril: HG1x

  • Een supplementenpakketje: HG 1x, HGb 1x, DG 1x, DGb 1x, LHG 1x, LHGb 1x, LDG 1x, LDGb 1x, J18 1x, J16 1x

  • Een reis naar Portugal van NELO rowing: HE 2-, DE 2-, HE 2x, D


Denk dat vooral de snelle sport zonnebril zeer begeerd zal worden.  Al met al veel redenen om hard te gaan roeien komend weekend. Alle roeiers veel succes!  

Volg hier de stream voor zaterdag:https://www.youtube.com/watch?v=Y9stB7hl7vQ

 En zondag: https://www.youtube.com/watch?v=lWIyUBDUaro 

De lotingen/starttijden/uitslagen vind je hier:https://regatta.time-team.nl/raceroei/2022/entries/events.php