20.5°C, 4Bft. Inloggen

Nabeschouwing NK klein

Wedstrijdroeiverslag - 28 april 2022 - 18:29 - Door Lotte Beukers

Nk coastal rowing 

Afgelopen weekend zijn de wedstro’s afgereisd naar de bosbaan met de verwachting dat het een mooi rustig weekend zou worden waarbij zowel tan(k)lines als blikken behaald zouden worden. 

Niets was minder waar, de ploegen waren niet voorbereid op de heftige golven op de bosbaan die ontstonden door de wind. Misschien is het toch een plan om een keer met windkracht 8 op de schie te trainen of een trainingsweekend WAB te pakken.

Beginnend met de time trials op de vrijdag voor de elite dames en heren. Waarbij zeer zeker sommige roeiers toch gingen voor de herkansing op de zaterdag. En zich hierbij toch nog konden kwalificeren voor de kwart/halve finales. Her en der verdeeld, werden er zowel A, B, C en D finales gevaren. Maar de moeheid van het weekend en het varen van zoveel wedstrijden werd toch gezien als een zware opgave. Waarbij eerst de finales van sommige op de zaterdagen zouden zijn, werden deze verplaatst naar de zondag, het op en neer reizen van Delft naar Amsterdam is ook geen makkie, met de opbreking van het spoor. Er is nog geprobeerd er moed in te lezen over de mentale voorbereiding van een olympiër op een wedstrijd. Wie hier wel baat bij gehad heeft is Roos de Jong, zij won de A finale met een leipe voorsprong van 500m op de rest van haar veld!

De eerstejaars ploegen hadden het nog zwaarder. Helaas lag EJZ er al vrij snel uit op de zaterdag. Maar op de zondag werd knap de A finale gehaald! Voor EJL lag het omgekeerd; de B finale werd gehaald zaterdag, maar zondag keerde met 2 extra invallers het tij. 

Het was al met al een zwaar wedstrijdweekend met onverwacht hoge golven, moker harde tegenwind, een dramatisch schema van de wedstrijdleiding en daarnaast ook nog een commentaar waarvan je in slaap valt. In de toekomst zal het NK klein bekend staan als het het NK coastal rowing, een uitdaging voor ieder.  

Quotes: 
Zwaar en epische races!
Morgen D-finale NK coastal roeien!
Winderig en golvend!