21.5°C, 3Bft. Inloggen

Nabeschouwing Traianus Regatta

Competitieroeiverslag - 26 april 2022 - 12:45 - Door Hannah Godding

Om Phocas te quoten: “Het (blokken)schema zit behoorlijk vol, dus een goede doorstroom is belangrijk om vertragingen te voorkomen.”

Dat is bijna gelukt. Met een kleine vertraging van 2,5 uur is de Traianus Regatta ietsje anders verlopen dan de bedoeling was. Wellicht kwam dit doordat er slechts 4 vlotplekken en een zelfgebeund wisselvlot aanwezig waren, wat resulteerde in flinke files voor het vlotten. Maar volgens Phocas kwam de vertraging door het weer. Wat, met een goeie windkracht 6 en meters hoge golven, inderdaad om te janken was. Zo krijg je natuurlijk een paar liter water aan boord, en met al dat extra gewicht wordt roeien een uitdaging.  

Nadat er tijdens de 2k al een uitloop van 1,5 uur was, is besloten de D,E en F finales te schrappen. Voor Proteus betekende dat slechts 4 van de 17 ploegen geen finale meer mochten roeien.  

En op de finales die wel werden gehouden is er goed gestreden door de Dopjes van de Stuurboordbokaal! De heren van (D)FC BARF hebben hun 2e taart te pakken met een 2k tijd van 7:30.7, welke leidend is voor de uitslag wegens de geschrapte finales. Wel zijn er sceptische geluiden over deze tijd, want hoe kun je nou 45 seconden sneller zijn dan de tweede plek?  

Bij de dames hebben de Incapeddels ons trots gemaakt. Zij hebben hun eerste taart van de bokaal te pakken met een 2k tijd van 9:55.4. Naast de taarten zijn er ook nog eerste plekken gepakt in de C finales. Dit door de heren van McSnoek en TopCgevieren.  

Ouderejaars Proteus was ook aanwezig, maar met slechts 2 ploegen. Om toch indruk te maken hebben de heren van Beunen tot we Kreunen het daarom maar op zich genomen om keihard te snoeken. Het beeldmateriaal van deze sensatie is te vinden op hun instagram.