21.9°C, 3Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Traianus Regatta

Competitieroeiverslag - 22 april 2022 - 14:01 - Door Marnix Tijhuis

Brug voor de brug te ver

Komend weekend reizen de ploegjes van de stuurboord bokaal af naar Nijmegen voor de Traianus Regatta. In de oudste stad van Nederland zal eerst een 2k met een doorgaande start worden verroeid. Op basis van de uitslag hiervan zal een boord aan boord 500m worden verroeid. Er wordt onder de Waalbrug door geroeid, dus alleen al voor het mooie uitzicht zal het het waard zijn om te starten.  

Proteus staat zaterdag met 17 ploegen aan de start. Hiervan is het grootste deel (15) eerstejaars ploegen. Zij mogen nu voor het eerst laten zien dat ze ook langer kunnen roeien dan 500m. Met het lekkere weer van de afgelopen weken was er meer dan genoeg tijd om lang in de boot te kunnen trainen, dus de verwachtingen zijn hoog. 

 Behalve de eerstejaarsploegen starten er ook nog twee ervan ploegen namens Proteus.Ten eerste de WaterH00s, wiens naam op verschillende manieren te interpreteren valt. Mochten zij tijdens de race mechanische problemen ondervinden, zal dit geen probleem zijn. Onze eigen CM Sarah zit namelijk op boeg! Gaat net als bij de Skoll cup weer een bestuurslid taarten?

 Tot slot start ook KreunenTotWeBeunen, met op slag Céderic van Rossum. Deze voormalig lichte top C4+ roeier heeft dit jaar gekozen voor het 4* veld. Als echte compo drinkt hij geen alcohol en de geruchten gaan dan ook dat hij bezig is met het vormen van een vloot waar het bier wat minder rijkelijk vloeit.  Zijn plannen voor volgend roei jaar zijn nog onbekend, maar hij heeft in ieder geval al een ploeg met zichzelf gevormd, dus wellicht de skiff? De eerste ploegjes starten zaterdag al om 8:45, dus wees er vroeg bij. De uitslagen kan je vinden op: https://regatta.time-team.nl/traianus/2022/results/c4720397d-1c50-4232-9665-2b58cc5e271a.php Veel succes allemaal!