21.4°C, 3Bft. Inloggen

Voorbeschouwing NK klein Hollandia

Wedstrijdroeiverslag - 22 april 2022 - 13:27 - Door Annelouk van Mierlo

Het madurodam onder de NK's


De eliteroeiers zullen vrijdag al een timetrial varen om daaruit te bepalen of ze verder mogen de rest van het weekend, in het NK veld.
Om 18:30 bijten de Lisa en Martine het spits af in het LDE1x en het LDSB1x veld. Daarna zullen ook de andere ploegen de baan over gaan. Met als laatste Vosse en Johannes in het HE2- veld. Wat deze roeiers op zaterdag en zondag gaan doen is nog even afwachten dus en goed time-team in de gaten houden!

Het NK is belangrijk voor roeiers die selectie lopen voor het FisuWK en voor de roeiers die binnen willen komen bij de selectie voor het U23WK. In de Fisu selectie zitten Vosse, Niek, Marije en Ingmar. En hoewel ze hun visum al opgestuurd hebben is een plekje in het vliegtuig naar China nog niet verzekerd.
De roeiers die nog naar het U23 zouden mogen gaan zijn Evie, Iris, Martine, Pieter en Johannes. Ze hebben allemaal dit jaar al laten zien dat ze hard kunnen roeien, maar ook nu is het belangrijk om te laten zien dat ze kunnen presteren. De uitnodigen voor deze selectie worden na het NK bekend gemaakt.
Ook Roos de Jong doet mee in het DE1x veld en zal de time trial direct achter haar ploeggenoot en tevens de vorige winnaar van het NK, Lisa Scheenaard starten.


De eerstejaarsploegen zullen op zaterdag hun klassementsveld met als eerste om 9:15 de voorwedstrijd van EJD,  waar het er op lijkt dat zij voor het eerst met zn achten zullen starten. Ook EJLD, die om 10:05 starten, zullen voor het eerst met zn allen in de boot zitten. EJZ start in hun voorwedstrijd tegen Triton en Nereus. Deze ploegen waren op de Varsity sneller dan hen en ze zullen sneller moeten zijn dan één van deze twee als ze een plekje willen bemachtigen in de A-finale. De EJL is dit keer gunstig geloot en zou nog wel eens een plek in de A-finale kunnen bemachtigen als ze de lijn van de Varsity doorzetten.  Als laatste de HB4+, die starten om 12:05, heeft een stuk minder gevuld veld dan op de Varsity en om de A-finale te halen moeten ze ervoor zorgen dat ze geen laatste worden. Ze liggen naast Orca en Euros die op de Varsity iets harder gingen.

Volg alle tijden en loting op time-team:
https://regatta.time-team.nl/hollandia/2022/results/c4720397d-1c50-4232-9665-2b58cc5e271a.php