20.8°C, 4Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Bosbaan Voorjaarsregatta

Wedstrijdroeiverslag - 15 april 2022 - 17:00 - Door Cathelijn Bogers

Komt dat zien, komt dat zien: de eerste editie van de Bosbaan Voorjaarsregatta.

Er zijn natuurlijk nooit genoeg roeiwedstrijden, zo dachten Orca en Okeanos. Deze twee verenigingen organiseren dit jaar de eerste editie van de Bosbaan Voorjaarsregatta. Echter wel in opdracht van de KNRB, dus hoeveel het idee van deze organisatie aan de desbetreffende verenigingen kan worden toegewezen is onduidelijk. De wedstrijd is onderdeel van het KNRB eerstejaars 4+ klassement, de development klassen en het KNRB junioren instroom klassement. Deze wedstrijd adverteert zichzelf als een goede voorbereiding op het NK klein van een week later, oftewel het is louter een generale repetitie. 

Aangezien de wedstrijd op de bosbaan is, zal er gestreden worden over 2000m in een boord-aan-boordrace. Wil je nou meer dan 1x starten? Dan moet je een plekje in de A-finale zien te veroveren aangezien de wedstrijd vrijwel niet doet aan B-finales. Om in zo’n finale te komen wordt er natuurlijk tegen roeiend Nederland gestreden, het bekende recept. Het nieuwe ingrediënt in dit recept is echter de inschrijvingen van Indonesië. Blijkbaar denken zij dat de BVR dé place to be is. Wellicht zijn er geen B-finales door de knoepert grote velden die starten. Zo zijn er in het dames 4- veld 19 boten die tegelijkertijd worden geacht uit te zetten, dat kan alleen maar goed gaan.

Waar de eerstejaars 8en afwezig zijn, liggen de Jonge Vier en de development bootjes gelukkig wel aan de start. In het skiffveld starten bij de heren: Niek, Pieter en Sander. Vosse en Johannes stappen in de 2-. In het 4- veld starten Gilles, Wouter, Floris en Marko; Andrew Bob, Floris en Daan; in een combinatie met Skadi start Nils. De eerstejaars die deze wedstrijd wel durven te starten zijn Roderick, Maurits, Jelle, Marnix met stuurtje Maud, in de Jonge Vier. Bij de lichte heren start in de skiff Pieter. In de twee starten Ids en Reinoud. Er liggen twee lichte 4-en aan de start dit weekend: Chris, Jarem, Dirk-Jan, Mark en  Mark, Hidde, Y’vo en Rinze. Bij de dames starten Iris, Evie, Janna en Marije in twee 2-en. Verder levert MGD een 2x met Lidia en Jessica en een 4- met Brigitte, Danique, Caroline en Sophie. De lichte dames worden vertegenwoordigd door Lisa in haar skiff en Julia en Hanne in hun 2x.

Zullen de eerste unieke blikken van deze nieuwe wedstrijd worden binnengeharkt voor de collectie? #spaarzeallemaal Of wordt het zo’n flop en is dit de enige versie die ooit georganiseerd zal worden?