21.5°C, 3Bft. Inloggen

Nabeschouwing Varsity

Wedstrijdroeiverslag - 05 april 2022 - 22:13 - Door Annelouk van Mierlo

Iedereen was natuurlijk weer superhyped dat dit jaar het 2k seizoen weer gestart is, maar nog belangrijker dat er dit jaar weer met graspollen gegooid mocht worden op de Varsity.

Aangezien het tentamenweek is zal ik deze nabeschouwing voor jullie benoemen in losse punten.

-Als eerst om de vrouwonvriendleijkheid van de Varsity uit te balanceren benoemen we de Oude Mannee4+ de oude Mannee4+ en de oude Dames4- de Oude 4.

-De overnaedsche vieren zijn niet in coole outfits gestart, supersuf dit

-Veel A finales zijn er niet gehaald maar er waren wel wat leuke spektakels om naar te kijken. 
    Volgens de verslaggevers was het namelijk een snoek festijn. 

-De Oude Mannee4+ heeft nog niet hun top prestatie kunnen laten zien. Maarja je kan ook niet elk jaar een verenigingsrecord varen…

-Het is de Oude 4 bijna gelukt om zichzelf in de A-finale te jinxen nadat 2 bootjes in elkaar gecrashed waren. Helaas moest hiervoor ook nog laga 5x snoeken. 
-Naast roeien bleek sturen ook best wel lastig te zijn op deze baan. Waar baan 4 hun baan was, is er vaker onder de baanbordjes van baan 3 en 5 door geroeid. 

-De EJLD heeft de snoek van het seizoen geklapt, ze waren erg goed opweg. Helaas brak door een snoekje een paal doormidden en dobberde ze daarna verder naar de eindstreep.

-De eerste bootjes die de eer van Proteus hoog hebben gehouden zijn de EJZ 8+ en de LD2x die wel een tweede keer de baan (lees: klotsbak) over mochten. Beide ploegen zijn op een mooie 4e plek gefinished. 

-Funfact:de laatste keer dat een EJZ de A-finale heeft gehaald op de Varsity was in 2011

-Het DG4+ veld bevatte oorspronkelijk 5 bootjes, maar wonder boven wonder streden er volgens time team maar 2 om de winst. De andere 3 lagen namelijk 100 m verderop in de oproeibaan klaar om te gaan, maar helaas helaas riep de kamprechter ze niet op en mochten ze niet meer meedoen. 

-Na de scheepsvaartpauze mochten ook de D2x na een goede race de A-finale varen, waar zij een mooie 5e plaats behaalden.