7°C, 4Bft. Inloggen

Nabeschouwing NKIR

Wedstrijdroeiverslag - 13 december 2021 - 17:47 - Door Lotte Beukers

De strijd is gestreden, kettingtrekkers zijn kapot gemaakt:

Het zit erop, de laatste wedstrijd van 2021 een strijd der titanen, want zoals elke roeier weet op een ergometer zitten is niet leuk. Het is streven, het is afzien, het is doodgaan, niet alleen voor jezelf maar ook voor elkaar want uiteindelijk doe je dit niet alleen. Proteus was ruim vertegenwoordigd en dat hebben ze laten zien!

De dag begon goed in het dames gevorderde veld, startte maar liefst zes van onze dames, waarin Marije had besloten om het eerste record van de dag te verbreken [06:53,9]! In toch dit vrij grote veld hebben de andere dames toch nog goed weten te presteren: Lidia (19e), Brigitte(25e),  Sophie (44e), Danique(41e) en Jessica(46e). In het LDG veld heeft Hanne gestreden op de ergo en heeft hierbij een respectabele 10e plek behaald. Ook vertegenwoordigde Marko Proteus in het HG veld en Saul in het LHG hier hebben zij een 12e en 6e behaald.

Tot zover individuele wedstrijden, het was tijd voor de club 8ten hard: trainen en toch daarnaast ook wel goed drinken. Maar wat doe je als door corona je Beuk dicht wordt gegooid, dan ga je hard trainen op die ergometer en juist dit was te zien!De combinatie oud club 8 met extro’s dacht ja weet je, een verbroken record is niet genoeg laten we het zelf ook maar eens proberen. Dit is ook zeker gelukt! [07:39,1]

De hopende mannen club 8 had het toch zeker wat zwaarder met kapotte ergo klokjes, dus moest de rest van het team de meters van de anderen gaan afmaken. In heat 2 van dit veld had Team TaNKIR besloten om ook maar een poging te wagen aan een 2k en wat willen deze mannen juist hard gaan op een ergo. Na valse start 2 was het dan eindelijk zover gaan met die banaan, laat je niet kisten door de chaos om je heen want zo ging record 3 er ook aan. (wat had je anders ook kunnen verwacht van deze zware mannen) [06:33,4]

Lisa (LDE) en Martine (LDSB) hebben in hun velden een prachtige tweede plek weten te veroveren. In het LHSB veld ging het er toch echt ietsjes stroever aan toe, de mannen hebben hun best gedaan maar het mocht niet baten Reinoud (5e), Mark (8e), Sidi (9e), Pieter (11e), Dirk-Jan (19e), Ids (20e), Rinze (23e), en Yvo (33e).  
Het middaguurtje zetten wat verder in en het was tijd voor de Iris (7e) en Evie (15e) om te laten zien wat ze in huis hadden. Ingmar streed naast het DSB veld in het DE veld, alleen in een veld starten en gegarandeerd winnen maar wat een top tijd heeft ze daarbij ook neer kunnen zetten![07:05,5]

Even een uiltje knappen was er niet bij want het luid gestamp van zware mannen kwam de zaal alweer in zetten. Twee velden naast elkaar starten en weer die valse start. Daar gaat je concentratie, in het HSB veld hebben Jim(6e), Daan(25e), Wouter (25e) en Floris (17e) hard lopen trekken aan die kettingtrekker. In het HE veld verliep het ook niet helemaal soepeltjes, maar niet getreurd we hebben een Maarten (3e) die toch echt sub 6 heeft getrapt [05:59,5]! Hiermee heeft hij een 6e plaats veroverd in de ergorijtjes van Proteus, niet alleen dat hij heeft ook de tijden uit ‘99 en ‘15 ingehaald een unikum: chapeau. Over de rest van dit veld heeft Proteus zich mooi verdeeld Vosse (5e), Sander(9e), Niek (9e) en Nils (10e).

Door naar de eerstejaars velden, waar niet alleen werd gestreden om dat felbegeerde ‘blik’ maar ook om een plekje in die eerstejaars ploegen. Want dit was de laatste keer dat zij aan de coachen konden laten zien wat ze in huis hadden. De strijd is gestreden over plekken gaan we het niet hebben, maar wat een prestatie hebben deze jonge roeiers geleverd. Eerste keer een wedstrijd met je ploeg op de NKIR afzien op een ergo.  Nu begint de spanning toch echt te komen, wie o wie worden de nieuwe wedstros van Proteus?!

Als ik een pet op zou hebben zou ik deze afzetten want respect naar alle roeiers die hier aan mee hebben gedaan. Alle winnaars GEFELICITEERD!