7°C, 4Bft. Inloggen

Voorbeschouwing NKIR

Wedstrijdroeiverslag - 10 december 2021 - 16:17 - Door Marnix Tijhuis

Ik ga niet zeggen wat we gaan doen, maar neem je kettingrekker mee.......

Na de unieke virtuele editie van vorig jaar zal zaterdag het Nederlands Kampioenschap Indoor Roeien (NKIR) weer in de Sporthallen Zuid in Amsterdam plaatsvinden. Roeiend Nederland kan weer fysiek de spierballen tonen op een 2k. Helaas mag er geen publiek aanwezig zijn, maar het is een stuk beter dan een wedstrijd op je eigen ergo zolder te moeten houden. Het is tevens voor de eerstejaars selecties de laatste kans om aan hun coaches te laten zien wat ze in petto hebben, het laatste selectiemoment is namelijk later dit weekend.

Met 46 inschrijvingen is Proteus rijk vertegenwoordigd. Alleen Nereus, die de wedstrijd organiseert, staat met meer roeiers aan de start. Gezien er één deelnemer is van KR Club Gent, kan het ook gezien worden als een internationale wedstrijd.

Eerstejaars zwaar, waarvan er geruchten zijn dat daar dit naast een 8 ook een 4 zal worden geselecteerd, zal met twee achten en een viertje starten. Jorn van B(eek)74 zal bij dit viertje invallen. Voor die extra motivatie en wellicht uit solidariteit zal Ries, de coach van EJZ, in een 8 met onder andere Coevert en Rik (gefeliciteerd voor morgen alvast!)  als Team TaNKIR in het clubveld starten. De eerstejaars licht staan met een acht en een 4 aan de start. 

De eerstejaars dames staan met een 8 aan de start. Zij hebben daarnaast de handen met Skoll ineen geslagen en starten samen met hen nog in een combo vier. De gecancelde winterstop is blijkbaar niet het einde van de samenwerking tussen Proteus en Asopos, want eerstejaars lichte dames start in een gecombineerd viertjes met hen naast hun eigen vier.

In het Heren Elite veld starten Niek, Nils, Maarten, Sander en Vosse. Ingmar, die zei dat ze hoopte (niet hopen) om dit weekend onder de 6:50.0 te gaan, start in het Dames Elite veld. Hidde zal starten in het Lichte Heren Elite veld en Lisa in het Lichte Dames Elite veld. Wouter, Floris, Daan, Jim, Johannes starten in het SB veld, waar Iris en Evie namens de dames zullen starten. Rinze, Yvo, Mark, Dirk-Jan, Ids, Reinoud, Sidi, en Pieter zullen starten in het LHSB veld starten, in het LDSB veld zal Martine de eer van de dames hoog moeten houden. 

Marko zal in het Heren Gevorderde veld starten, Saul start in het Lichte Heren Gevorderde veld. In het Dames Gevorderde veld is Proteus goed vertegenwoordigd met Sophie, Brigitte, Danique, Jessica, Lidia en Marije aan de start. Hanne zal starten aan het Lichte Dames Gevorderde veld 

Dan blijft het clubveld over. Bij de hopend aankomend kandidaats niet meer vormend maar toch weer wel vormend Heren Clubacht zal Djoerd invallen. De kans is erg groot dat hij ook de snelste tijd van deze acht gaat trappen, maar hopelijk hebben de harde trainingen van de heren impact gehad. In het dames clubveld zal een acht starten met verdacht veel extro’s. Of dit de dames clubacht van dit jaar gaat worden kan louter over gespeculeerd worden. 

Alle roeiers hebben hard getraind en gaan hun best doen om aan de rest van roeiend Nederland te laten zien dat zij de snelste zijn. De wedstrijd is te volgen op een livestream, dus kom vooral virtueel aanmoedigen https://youtu.be/bMYHkQGxDIc . Het wordt bloed, zweet, zweet, zweet, zweet, zweet, zweet, zweet en wellicht tranen