7°C, 4Bft. Inloggen

Nabeschouwing Hel van het noorden

Wedstrijdroeiverslag - 30 november 2021 - 20:54 - Door Marnix Tijhuis

Ben je in Groningen, is het ook nog koud

Wie dit weekend bij het horen van de naam ‘’de Hel van het noorden’’ verwachtte wielrenners te zien stuiteren over de beruchte kasseien tussen Parijs en Roubaix had het bij het verkeerde eind. Aangezien het vrij lastig is om met een boot over kasseien heen te roeien besloot men in Groningen toch maar de wedstrijd uit te zetten over het water. Hier moest eerst 10km worden opgeroeid, om vervolgens een wedstrijd van 6km te houden en omdat het zo goed op de heenweg ging mocht er ook nog eens 4km terug worden geroeid. Daarbij kwam ook nog eens kijken dat je een coronaboete kreeg als je na 17.00 over de finish kwam.

Deze wedstrijd gaat vaak gepaard met barre weersomstandigheden, vandaar de benaming. Ook gaat het gerucht dat de naam komt door de hel dat iedereen helemaal naar Groningen moet afreizen, maar dit is vooralsnog niet bevestigd. In ieder geval waren de weersomstandigheden dit weekend relatief goed: het was windstil en de temperatuur was boven het vriespunt. 

Vosse staat na afgelopen weekend voor een groot dilemma. Nadat hij eerder dit jaar met Ries al had geblikt, heeft hij ook met Johannes in het H2- veld de snelste tijd neergezet zondag. Zij zetten een tijd van 24:05.8, hoeveel de blauwe mutsen hiermee te maken hadden wordt nog hard aan gerekend door de hoogste technici van TU Delft. Of Vosse nu door moet gaan met zijn tweelingbroer of met zijn huisgenoot zal hem nog wat bedenktijd kosten. Vosse en Johannes waren niet de enigen die goed wisten om te gaan met dit helse karwei. Martine was namelijk de snelste in het LDSB 1x veld in een tijd van 29:12.1! Ook gingen Evie en Iris er met de winst vandoor in het DSB 2- veld met een tijd van 25:33.6! Allemaal gefeliciteerd!

Mieke zette een knappe 3e plek neer in het LD 1x veld in 28:44.5. Door een snelle laatste kilometer wist ze van een 4e plek nog een 3e te maken. Lisa eindigde op een 15e plaats in hetzelfde veld. Hanne werd 6e in het LDSB 1x veld. Ingmar werd 9e in het D1x veld en Marije werd 5e in het DSB 1x veld. 

De mannen waren goed vertegenwoordigd in het H1x veld. Pieter Degeling werd vorig week woensdag nog gesignaleerd op de bowlingbaan, waar hij schijnbaar zijn armen nog een extra training aan het geven was. Hij startte naast Niek, Nils, Maarten, Sander en Andrew. De bowltraining van Pieter resulteerde in een 43e plek, de rest haalde respectievelijk een 20e, 29e, 26e, 11e en 42e plek. Hidde haalde een knappe derde plek in het LH 1x veld in 23:58.7.

Al met al een succesvol weekend met drie blikken voor Proteus. Hopelijk biedt dit motivatie om in de donkere dagen hard door te blijven trainen (tot 17.00 dan).