6.7°C, 4Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Hel van het Noorden

Wedstrijdroeiverslag - 27 november 2021 - 20:54 - Door Sacha Olsthoorn

Morgen reizen de ouderejaars roeiers van proteus af naar het noorden van ons land om daar de Hel van het Noorden te verroeien. Er is kans op sneeuw en dat betekent dat de Hel op zn traditionele wijze plaats kan vinden: koud en guur.

De Hel is een wedstrijd van 6 kilometer en wordt verroeid in kleinere nummers. Deze wedstrijd wordt vaak gebruikt als meetmoment voor bijvoorbeeld selecties van de KNRB, dus genoeg motivatie om zo hard mogelijk te gaan.
De hel staat ook bekend om het oproeien, wat namelijk 10 kilometer is. En nog wel erger misschien het uitroeien, na 6 kilometer de benen in het zuur gewerkt te hebben, mag je daarna nog 4 kilometer doorpeddelen voordat je je bootje het water weer uit mag trekken.

Om 10:00 is de eerste start waarin de mannen tweezonder en de lichte en zware dames skiffs de baan over gaan. Vosse gaat kijken of een twee met Johannes net zo hard gaat als de Tromp met Ries. In het dames en het dames senioren b veld is wat pittige tegenstand en het zelfde geld voor het lichte dames veld.

Om 14:30 starten de mannenskiffjes en de dames sb tweezonder.
De manneee zijn rijk vertegenwoordigd. Pieter is sinds dit jaar weer terug bij het wedstrijdroeien en wil laten zien welke stappen hij gemaakt heeft in de skiff. Sander heeft een harde ergometerscore en zal tijdens de Hel moeten laten zien dat hij dit ook op het water kan leggen. Hidde en Maarten hebben alvast even geoefend met de Paul Veenemansprijs en leggen nu de lat weer een stukje hoger.
Als laatste van onze roeiers starten Evie en Iris samen het DSB2- veld. Ze hebben nu de kans om zich te herpakken van de Tromp, waar ze 2e zijn geworden. Op de Tromp was geen veld voor sb roeiers maar nu wel en dat betekent dat deze dames een aardige kans maken!
De tijden zijn te volgen op timeteam en een virtuele hup is altijd welkom.

Roeiers veel succes en bedenk wat leuks om je mee bezig te houden in de 10k oproeien.