23.2°C, 4Bft. Inloggen

Nabeschouwing MGWW

Wedstrijdroeiverslag - 19 november 2021 - 08:20 - Door Annelouk van Mierlo

In het weekend van 13 en 14 november stond de allereerste editie van het middengroepwedstroweekend op de planning! Het werd nog spannend toen Mark en Hugo probeerden daar een stokje voor te steken op vrijdagavond, maar gelukkig kon MGWW grotendeels doorgaan volgens de volgeplande planning.

Vlak na de persco werden de racefietsen gedropt op proteus en vervolgens vakkundig in de bus geladen door de BeRenCie. De wedstro’s gingen daarna vroeg naar bed want zaterdagmorgen begon het al vroeg. Om 7:15 werden de Mannen en Dames verwacht op het station om de trein te pakken richting Limboland. Op een enkeling na was iedereen prima op tijd.

Zo’n drie uurtjes later stonden we met z’n allen in de StayOkay. Hippe outfits werden verruild voor nog hippere Proteus fietstenues, sneakers vervangen voor klikschoenen en schnelle brillen werden opgezet. Nadat alle bandjes waren opgepompt en de fietsshirts vol snacks gestopt waren was het tijd om te gaan. Onderweg naar de vlaai-pauze werden voor sommigen de eerste en voor sommigen de zoveelste hoogtemeters gemaakt, maar dankzij de maximale integratie groepjes had iedereen het gezellig. Er werd zelfs zo goed geïntegreerd dat alle groepjes elkaar op een gegeven moment tegenkwamen en iedereen bij hetzelfde cafeetje stond om op te warmen.
Na wat tussentijds herstelvoer (Lees: vlaai, soep of zelfs volledige dagschotels) en warme chocomels en koffie’s was het weer tijd om door te touren. Dit maal konden er zelf groepjes gevormd worden en zo was er onder andere een groepje doorporren, en een groepje Blauw en de Huurfietsgang. Ieder groepje koos zijn eigen weg en er werd hard gestreden om de befaamde klassementen te winnen.

Terug in de StayOkay was het tijd voor eten, heel veel eten. Alleen hadden de chefs van het buffet niet helemaal gerekend op een ruime 40 wedstro’s die net hard hadden gefietst en waren de bakken van het buffet ineens erg leeg.
Bijgekomen van de after dinner dip werd er weer fanatiek gestreden, dit keer niet meer voor de klassementjes die zometeen uitgereikt gingen worden, maar voor stoelendans. Na de uitreiking van het Klimklassement, het Kilometerklassement, het Onervaren klassement en het Vogeltjeskijk-klassement was het tijd om te chillen. Spelletjes kwamen uit de tassen, het scherm werd gebruikt voor karaoke en just dance en het ging er weer fanatiek aan toe.

De volgende dag stond er roeien bij Saurus op het programma. Na een stevig ontbijt vertrokken we richting de Zuid Willemsvaart om daar wat halen te maken. Ook vandaag was maximale integratie weer een uitgangspunt, want er waren bijzonder gezellige opstellingen gecreëerd. Zo bestond de lichte acht uit 6 lichte pikkies, 1 zware bal, en 1 zware dame, en een van de dubbelviertjes bestond uit 1 lichte dame, 1 zware dame, 1 lichte pik, en 1 zware bal, helemaal leuk.  
Nadat het geleende materieel weer was opgeruimd, er koffie was genuttigd en iedereen eindelijk klaar was met douchen, werd het weekend afgesloten door een praatje van de BeRenCie en was het tijd om moe maar voldaan weer naar huis te gaan.

Op naar de volgende editie van MGWW!!!