7.5°C, 2Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Korte Vliet

Competitieroeiverslag - 18 november 2021 - 11:16 - Door Bob van Daal

Aankomende zondag zijn de Korte Vlietwedstrijden in Leiden!

Aankomende zondag zijn de Korte Vlietwedstrijden in Leiden. Er doen drie Proteusbootjes aan mee waarvan de eerste de damesclubacht Immuun van vorig jaar is. Gestuurd door Wouter zullen ze kijken of het dubbelvieren zich vertaalt naar de acht. Daarnaast is er een damesacht samengesteld uit een paar hondjesploegen en voorgeslagen door clubachtveteranen Daphne en Tari. Er gingen geruchten dat dit een misschien potentieel hopend aankomend mogelijkerwijs opvolgende eventueel damesclubacht was, zeker omdat het traditie is dat de oude en nieuwe damesclubacht tegen elkaar sparren bij de Korte Vliet. Maar uiteindelijk lijkt het erop dat dit slechts geruchten waren...

Daarnaast doen Bart en Cederic nog mee in het dubbeltwee veld, hun tegenstand komt van burgervereniging Leythe. De achten moeten het opnemen tegen vooral Asopos bootjes, in de rest van de velden doen eigenlijk vooral veel burgers mee. 

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden zijn de Korte Vlietwedstrijden 4,7 kilometer lang, niet heel kort dus. Deze voorbeschouwing is dat wel.