Vaarverbod: Windkracht 7 Inloggen

Nabeschouwing Basel

Wedstrijdroeiverslag - 15 november 2021 - 20:41 - Door Annelouk van Mierlo

Eindelijk was het zover, de Dames en de Manneeeh waren per trein, vliegtuig en auto afgereisd naar Basel om lekker te pompen tegen prominente (en minder prominente) achten. Met een decadente gourmetsessie (lees: carbsloaden) als voorbereiding beloofde het een daverend succes te worden.

De Baselhead is een wedstrijd op de Rijn van 6,4 km met een keerboei, aangeduid door 3 (of voortaan nog maar 2, vraag Mannneee voor verhaal) gele boeien. Een ander leuk element is de stroming, die wij op onze Schie niet gewend zijn. Ongeveer ? van de race wordt er stroming tegen gevaren en daarna is het tijd om het laatste deel op minstens wereldrecord-snelheid terug te roeien (lees: splits van 1:08/500m).
De dag begint echter met een sprint, van 350m (ish), chaos bij alle partijen, want starten bij de startvlag is overrated.

Voor de 6,4k hebben ploegen op de heenweg lekker veel bootjes ingehaald, tactisch voor de keerboei. Volgens Hoyte en Ashraf is het na de keerboei gewoon chillen easy toch? Lees: meerdere inspanningsbarfjes na de finish. Deze hele wedstrijd wordt verroeid onder het toeziend oog van vele toeschouwers uit Zwitserland, Duitsland en Frankrijk en met het geluid van tramgeklingel, niet te verwarren met het ioeioeioeii-geluid dat Nereïden maken.
De Dames en de Manneeeh hebben het beiden goed gedaan met een 8e en 10e plaats respectievelijk. Bij de Dames gingen de Nereïden er met de 5000 ekkies vandoor en bij de mannen de “Holland8” , die dit keer wél gewonnen hebben van de “Deutschland Achter”. De mannen en vrouwen Great8, bestaande uit internationale toproeiers met voornamelijk scull-ervaring, waren niet beiden even Great. De Great8 met Roos de Jong aan boord hebben een nette 2e plek behaald, zonder de keerboei van te voren te oefenen. (Is trainen dan toch voor talentlozen?) De mannen Great8 behaalde een 9e plek, net voor de proteus Manneeeh8.Het geluid van Nereïden was nog veelvuldig te horen tijdens het “winner-dinner”, dat overigens ook voor losers was. Tijdens het lang-zal-ze-leven voor Niek (feliciteer hem even als je dat nog niet had gedaan) werd hij door enthousiaste Lagaaiers gestreept met stokbroodjes. Dit konden de nette Zwitsers niet aan, dus werden alle mensen met een rood jasje weggestuurd door de Polizei.

Dan was het tijd voor het belangrijkste deel van de avond: het vinden van een afterparty. In Nederland is - zoals in de voorbeschouwing al mooi genoemd - de hele teringzooi weer gecancelled, dus de enige optie die nog overbleef was in Zwitserland helemaal losgaan. Toen het feestje een beetje op gang was gekomen en de olympiërs ook van de partij waren, was het best lit. Dikke tip voor arrogante Nereïden: gewoon negeren dan zijn ze gekwetst en vragen ze zich af of ze wel bestaan. Johannes kan met een paar krabbels van zijn idolen naar huis, waaronder onze eigen avuncul Lucas Boogaart.

Funfacts:
-Een koud kopje koffie in Zwitserland is even duur als een menu in de Mac in Duitsland.
-Freiburg is een heel cute middeleeuws dorpje.
-Er loopt nu iemand van Nereus rond met een narrenhoed. (Geloof niets van het verhaal dat hij bedacht heeft)

Na het schrijven van dit prachtige verhaal benoem ik mijzelf tot Compo. Liefs Annelouk

Ps: @wedstros als jullie invallers zoeken mag je me appen :)