Vaarverbod: Windkracht 7 Inloggen

Nabeschouwing Silverskiff

Wedstrijdroeiverslag - 13 november 2021 - 08:30 - Door Bob van Daal

Vorig weekend was het tijd voor een meer ongewone wedstrijd, de Silverskiff

Een wedstrijd van 11k inclusief een keerboei. Wat voor competitieroeiers misschien wat meer gebruikelijk is, is voor wedstrijdroeiers een hele ervaring. 

Het was van tevoren nog even spannend of de bowa het ook ging halen aangezien deze meerdere keren stuk was gegaan en op den duur oververhit in de bergen stond.   

De race zelf was spannend, met leuke sparringpartners en flink wat bochten. Beiden hebben ze even gespard met Roos van Aegir. Lisa begon erg goed. In de eerste kilometer heeft ze wel 5 roeiers kunnen inhalen zonder dat iemand haar had gepakt. Ze moest toch nog even wennen aan het bochtige parcour en heeft daardoor eventjes met de ballenlijn geknuffeld voordat ze zich kon klaarmaken voor de keerboei.

Bij deze zelfde keerboei was Martine aan de beurt om te sparren met Roos, maar door per ongeluk tactisch daar ingehaald te worden kon Martine wel de binnenbocht pakken en mocht Roos daarna nog een poging doen om Martine in te halen. 

Bij het laatste stuk van de race hadden Lisa en Martine elkaar weer gevonden en alle roeiers die tussen hen in achter (of voor) zich gelaten. Ze hebben nette tijden gevaren: 48:41.'343 en 49:26.596 respectievelijk. Helaas zijn Tosca en Valentina niet omgeslagen en zijn deze boven onze lichte roeiers geëindigd, maar volgend jaar zijn er weer nieuwe kansen