Vaarverbod: Windkracht 7 Inloggen

Nabeschouwing Argo Najaars Slotwedstrijden

Competitieroeiverslag - 09 november 2021 - 17:54 - Door Hannah Godding

Afgelopen weekend hebben onze comporoeiers voor een laatste keer dit jaar in de Najaarsbokaal in lustrumkleren geschitterd. En hoe!

Dit weekend kregen de roeiers te kampen met een 1000m met keerboei, gevolgd door een 500m, beide met doorstart. We beginnen bij de zaterdag, waar het in het DErvC4+ veld meteen raak was: een taart voor de dames van Expliciet in poule 1 met een tijd totaaltijd van 7:39.8! Scherp behoorde tot de middenmoot en eindigde als zevende. Maar naast poule 1 is er ook getaart in poule 2 door de dames van Incrediboot met een totaaltijd van 7:59.9, en pakten de dames van gRoei de 3e plek. 

In het onvoorspelbare H4+ veld wisten onze heren de stand exact hetzelfde te houden als vorig weekend bij de Njord Regatta. Waar Proteus vorige week keihard domineerde en de 1e, 2e, 4e en 5e plek pakte, deden ze dat nu weer. De nummer 3, Orca was ook weer hetzelfde, deze keer alleen met wat meer gedoe. Na bezwaar te hebben ingediend over hinder bij de keerboei mochten ze in hun uppie de 1000 m nog een keer roeien. Je moet het maar willen. De winst was voor de heren van Ouwe Fiets met een totaaltijd van 5:49.3, wat ze trotse eigenaar maakt van maar liefst 3 taarten deze bokaal. Tussen de wedstrijd en uitreiking zat bijzonder veel tijd. Deze uren verveelde de heren van Ouwe Fiets zich kapot, dus besloten zij maar de wedstrijd van commentaar van te voorzien tot genoegen van de toeschouwers.  Ze worden gevolgd door Beuncommissariaat  dat voor de derde keer op de 2e plek belandde. Ondanks deze pech, zijn ze toch tevreden met dit resultaat, gezien het feit dat deze ‘vadsige bestuurders’ pas kort samen roeien. BeunenTotWeKreunen pakte hier de 4e plek en Zeuven de 5e plek. Badbeer haalde hier helaas net niet de top 10, het werd een 11e plek. Ze zitten wel allemaal in poule 1, dus dat is nice.

Maar dat was niet de enige taart voor de heren van Proteus, want op zondag wisten de heren van Principaal wederom te taarten in het HErvC4+ veld met een totaaltijd van 6:28.6. Dit brengt ook hun taarten collectie op 3 taarten, en een sippe blik op de gezichten van de heren van Aedificare. Want waar Principaal al 3 keer heeft getaart deze bokaal, is Aedificare al voor de derde keer op de tweede plek achter Principaal beland. Na een kleine peiling bij de mannen bleek dat zij hun emoties enkel konden uiten in de vorm van stickers die voornamelijk frustratie en teleurstelling overbrengen. Echter laten zij later met weinig woorden merken dat ze eigenlijk wel blij te zijn met het resultaat. In dit veld raakte ook een roeier van Okeanos onderkoeld waardoor zij de tweede afstand, de 500 m, niet hebben uitgeroeid, waardoor de heren van B.I.E.R. een 14e plek behaalde in plaats van een 15e plek.

Maar naast sippe blikken, was er gelukkig ook schaterlach te horen op de wateren van Argo dankzij de dames van Cabiero (oftewel Eloquent). Zij hebben het zowaar voor elkaar gekregen tubbend over de finish te moeten gaan in het D4+ veld poule 2, terwijl Lisa Kerkhof vrolijk haar bankje in de lucht hield. Ondanks deze taferelen werden ze 10e van de twaalf. Gyas en Argo 3 moeten zich schamen. Maar dat was niet de enige chaos in dit veld, want voor de wedstrijden ging er ook vanalles mis. Dankzij de wind zijn voor de eerste afstand 5 boten het riet ingewaaid, waardoor de dames van Pelargos uiteindelijk door een kano (nee niet Laga) moesten worden gered. Voor de tweede afstand was het weer raak, maar dit keer door een binnenvaarder welke in het wedstrijdgebied even ging aanleggen. Hierdoor werd de starttijd van het D4+ veld uitgesteld, maar omdat Argo zich strikt aan de vlottijden hield werd het langzamerhand steeds drukker op het water. De frustraties liepen hoog op, maar die konden er daarna gelukkig meteen uitgeroeid worden op de 500m. Redactielid Hannah was medium enthousiast over het spontane idee toch mee te doen aan de wedstrijd, maar haalde uiteindelijk een prima 7e plek met haar ploeg Uitgelaten.

De betere poule van de D4+, namelijk poule 1, had ook een mooie eindscore. De dames van NonsTop eindigde hier hoger dan hun eigen coach van Kapot. Een derde en laatste (11e) plek werden gehaald. Gerucht gaat dat MGC zo had geroeid heeft dat het klokken niet mogelijk was, of ze hebben zich gewoon teruggetrokken dat kan ook.

Minder boeiende prestaties, want scull, maar even goed trots zijn wij op de roeiers van:
-Onnorthodox en Tempo 80 Linkerbaan (H4*), hebben een derde en vijfde plek behaald in hun veld. 
-Resoluut/SkullRowp (D4*) werd in hun veld zasde.

Het was een geslaagde najaarsbokaal met uiteindelijk twee gewonnen bokalen van Ouwe Fiets en Principaal. In totaal zijn er verdeeld over de vijf wedstrijden 13 taarten gehaald, dat is meer dan in het gehele vorige roeiseizoen! Wellicht waren er toen minder wedstrijden maar daar gaat het niet om.  

Dit was de Najaarsbokaal, over en uit.