Vaarverbod: Windkracht 7 Inloggen

Voorbeschouwing Argo Slotwedstrijden

Algemeen - 05 november 2021 - 19:42 - Door Hannah Godding

Aankomend weekend zullen onze competitieroeiers afreizen naar het verre oosten van ons land, om daar voor de laatste keer in de Najaarsbokaal ’21 te shinen.

Na 4 prachtige wedstrijden, zal dit weekend de Najaarsbokaal in Wageningen worden afgesloten door de Argo Najaars Slotwedstrijden. De roeiers zullen hier ’s ochtends een afstand van 1000m roeien en ’s middags een finale van 500m. Bij de 1000m zal na een doorstart 250m worden afgelegd, waarna de deelnemers zullen worden opgewacht door een obstakel: de keerboei. Na het keren zal de laatste 750m naar de finish worden afgelegd.

De wedstrijden zijn verdeeld over maar liefst twee dagen, waarbij onze lustrumkleuren op zaterdag in het DErvC4+, H4*, en H4+ veld, en op zondag in het HErvC4+, D4*, D4+ veld te zien zullen zijn. Zaterdag zal vrouwlijk Proteus vertegenwoordigd worden door de dames van Expliciet, Scherp, gRoei, en Incrediboot. In het H4* veld zullen de heren van Onnorthodox en Tempo’80 Linkerbaan voor een taart gaan strijden en in het H4+ veld zullen van Zeuven, BeunenTotWeKreunen, Ouwe Fiets, Beuncommissariaat, en Badbeer Proteus vertegenwoordigen. Ouwe Fiets en BeunenTotWeKreunen hebben op de Thêta al laten zien dat ze weten hoe je een wedstrijd met keerboei wint, dus wellicht kunnen we weer winst dankzij deze heren zien zaterdag.

De heren van Principaal, die op de Thêta ook een taart wisten te winnen, zullen zondag samen met de heren van Aedificare en B.I.E.R. in het HErvC4+ veld starten. In het D4+ veld zullen de dames van NonsTop, Kapot, Cabiero (tegenwoordig Eloquent) en Uitgelaten starten. Hierbij start NonsTop nu samen met Kapot in Poule 1 dankzij hun winst die ze afgelopen weekend op de Njord Regatta wisten te behalen, wellicht weten ze deze poule ook uit te spelen. Tot slot zal Proteus in het D4* veld vertegenwoordigd worden door de dames van Resoluut/SkullRowp.Hopelijk zullen we de Najaarsbokaal 2021 dit weekend mooi afsluiten met wat taarten voor Proteus.

Aan alle deelnemende ploegen: veel succes dit weekend!