Vaarverbod: Windkracht 7 Inloggen

Nabeschouwing Njord Regatta

Competitieroeiverslag - 01 november 2021 - 18:17 - Door Hannah Godding

Taarten, taarten en nog eens taarten op ons eigen stukje Schie

Afgelopen zaterdag was het zover: de allereerste editie van de Njord Najaarswedstrijden, maar dan wel in Delft. De wedstrijd werd weliswaar door K.S.R.V. Njord uit Leiden georganiseerd, maar gevaren op onze eigen Schie vanuit Lijm & Cultuur. In de stromende regen werd de 1800 meter vanuit de Kandelaar met een doorstart gestart, waarna de 350 meter er meteen achteraan kwam.

Onze Schie, onze winst, want er is maar liefst 4 keer getaart! De dames van Afwijkend braken het spits af en haalden de eerste taart binnen in het DErvC4+veld. Zelfs met 3 keer snoeken onderweg, hebben ze een prachttijd van 09:32.8 neergezet.

In het daarop volgende blok sleepten de heren van Ouwe Fiets de tweede taart binnen, in het H4+ veld met een totaaltijd van 07:39.6, en daarmee meteen hun tweede taart deze Najaarsbokaal. Maar daar bleef het niet bij, want Proteus domineerde in dit veld, de 2e, 4e en 5e plek waren ook voor ons dankzij de heren van Beuncommissariaat, BeunenTotWeKreunen, en Zeuven.

De taarten bleven maar komen, want in blok 3 is er maar liefst in twee velden winst gepakt. Bij het HErvC4+ veld hebben de heren van Principaal de eerste plaats bemachtigd met een totaal tijd van 08:36.5, gevolgd door de heren van Aedificare die de tweede plaats wisten te pakken. De tweede taart in dit blok werd gepakt door onze voormalige TopC4+ Nonstop, met een totaal tijd van 09:04.5.

Al met al heeft het Venster flink vaak over het terrein van Lijm & Cultuur geklonken en hebben we iedereen laten zien dat dit stukje Schie zeker weten van Proteus is!