Vaarverbod: Windkracht 7 Inloggen

Nabeschouwing Tromp Boat Races

Wedstrijdroeiverslag - 20 oktober 2021 - 12:10 - Door Bob van Daal

Afgelopen weekend mochten de meerderejaars wedstrijdroeiers weer naar Hillywood afreizen om daar mee te doen aan de Tromp Boat Races. Op het water werd getracht de snelheden aan te tikken die op de aangrenzende, en immer sfeervolle, N-weg werden gereden, met hier en daar wat succes!Het avontuur begint zaterdagmorgen rond 11 uur, als eerst de damesdubbeltweetjes aan de 5,25 kilometer beginnen. De twee lichte bootjes, voorgeslagen door Jasmijn en Martiene, eindigen midden in het veld maar het beste resultaat, een mooie vierde plek, was er voor Amber die vierde wordt in een combinatie met Laga.
In hetzelfde blok was ook het open dames skiff veld waar wat OJD’ers aan meededen. Hier eindigden Ingmar en Mieke respectievelijk op een vierde en vijfde plek (in een veld van 51!). Kort daarachter eindigde Marije als zevende. 

Een blok later was het de beurt aan de HSB skiffers, hier haalde Pieter J. een scherpe vierde plek in het lichte veld en eindigde hij in het algemene veld als negende één plekje boven Johannes, die dus ook geen onsuccesvol eerste skiff avontuur beleefde. Jeroen deed ook mee en eindigde in de middenmoot van het lichte veld. Het geweld werd vervolgd door de heren dubbeltweetjes waar Ids en Reinoud combineerden en als tweedejaars een prime 15e plek neerzetten in een veld met ook wat bekendere namen. Als laatste in dat blok deden Iris en Evie mee aan het tweezonder veld, hier werden ze puik tweede! Alleen achter het boegenpaar van de Skoll damesvier die de Varsity won.

Het laatste blok op de zaterdag had onder andere de mannentweezonders, daar deden Jim&Tom, Friso&Maarten, Chris&Jarem en Vos&Riesse aan mee. Jim&Tom en Chris&Jarem eindigden respectievelijk op een dertiende en tiende plek en het ervaren duo Friso&Maarten werd knap vijfde. De tweezonderling Vosse (of Bosseblikkenmosse of Bosse) en Ries, waarvan laatstgenoemde speciaal voor de Tromp weer intraining was gegaan, wist tot ieders grote verrassing als snelste over de finish te komen en een broederblik te getten! In een bloedstollende race lieten ze de Laga/Aegir combi, met Amos Keijser, die direct achter hun startte niet dichterbij komen.

In dit blok deden extro’s Kjell en Chiel ook mee ter voorbereiding van de Paul Venemans prijs en was het de beurt aan de dames viermetjes. De bootjes voorgeslagen door Annelouk en Lidia werden knap derde en vierde en het bootje van Janna werd negende. 

Op zondagochtend was het eerst de beurt aan de mannen viermetjes, het bootje voorgeslagen door Gilles en gestuurd door Jonas werd tweede op vijf seconden achter Argo en wist enkele schnelle Tritonezen voor te blijven. Er was geen licht veld maar het lichte viertje van Sidi, gecoacht door niemand minder dan de heer P.C.R van Bentum, werd knap overall 4de. Daan en Floris sloegen hun mannen voor naar een 7e en 9e plek en de boot van Mark, ook wel bekend als Park, werd 14e. In het dames SB skiff veld werden Martine en Hanne 7e en 8e en dat stond gelijk aan 3e en 4e in het lichte veld! Dit was echter pas een voorbode van wat er plaats zou vinden in het laatste blok van de dag wanneer de herenskiffjes het water op gingen.

Hier werd Sander heel sick 5e in een sterk veld met onder andere de Nederlands kampioen, een Olympiër en veel internationale ervaring. Niek en Andrew werden 12e en 16e en Pieter D. werd 23ste. Het hoogtepunt van dit blok was toch echter wel het feit dat Hidde het lichte skiff veld wist te winnen en daarmee het tweede blik van het weekend won. Met een 8e plek in het algemene veld mocht het Venster voor de tweede keer worden ingezet.

Conclusie: nice roeiweekend waar we de dagomzet van de Macdonolds met veel pr’s en een paar strakke resultaten twee keer hebben geboost.