Vaarverbod: Windkracht 7 Inloggen

Voorbeschouwing Tromp Boat Races en Knorresteijn Memorial Regatta

Competitieroeiverslag - 15 oktober 2021 - 23:20 - Door Sacha Olsthoorn

Er staat weer een weekend met wedstrijden voor de deur, wat zijn dit keer de verwachtingen?

De wedstrijdsectie van onze vereniging vertrekt dit weekend in grote getale naar de mediahoofdstad van het land. Hier wordt een 5250m over het Hilversums Kanaal gevaren. Zo zullen Niek, Johannes, Pieter Degeling, Pieter Jongepier en Hidde in de Skiff de Tromp varen. Degeling maakt hier zijn comeback en de verwachtingen zijn hoog. Hoop op een goede prestatie ligt ook bij Pieter Jongepier, gezien de resultaten uit Gent. 

Proteus wordt ook goed vertegenwoordigd in het vier met veld. Met maar liefst vijf  deelnemende bootjes is de kans op een blik natuurlijk aanwezig. De rest van de mannen zal in duo’s aan de start verschijnen, in één lichte heren dubbeltwee en met maar liefst vier tweezonders, waarvan één tweelingzonder mer Ries en Vosse. 
   De lichte dames zullen starten in twee dubbeltweetjes en drie skiffs. Hoge verwachtingen zijn er hier ook voor Mieke, die afgelopen zomer erg hard ging. OJD zal starten in skiff met Marije en een tweezonder met Evie en Iris. De middengroep start verder nog met drie 4+, waarbij Annelouk deze keer op slag zit in plaats van op boeg, zal dit voor een blik gaan zorgen?

Het belooft voor de wedstro’s ongetwijfeld een mooi weekend te worden, licht bewolkt met weinig kans op neerslag.

Voor de competitieroeiers staat er een verre reis op het programma, naar Enschede welteverstaan. De Knorresteijn belooft sowieso een heus spektakel te worden op de 4400 m door het onvoorspelbare spelelement de keerboei. Daar waar twee weken geleden veel goede resultaten werden geboekt, zal dat geen garantie geven voor een succesvolle afloop deze week. De mooie klasseringen van  FrAnSel en Pretentieus in de dubbeltwee bieden in elk geval een mooi vooruitzicht voor dit weekend. 

De volgende ploegen zullen hun best gaan doen in het oosten; in de ErvC4+ velden zullen drie damesbootjes starten, evenals de mannen van Aedificare. Samen met eerdergenoemde FrAnSel ploeg, zullen ook Doe maar clubhuis, Jut & Jul en Dubio gaan strijden voor de taart. De laatste twee damesploegen zullen in het dubbelvier veld deelnemen; Immuun, een gedeelte van de laaste damesclubacht, en Resoluut. 
   De 4+ ontbreken helaas bij deze wedstrijd, zij zullen niet zoals bij de Thêta kunnen zorgen voor een volledig Proteuspodium. Wellicht kunnen de heren van 12gorowing, Pretentieus en Passief Massief dat wel verzorgen in het H2x veld. De ploegen hebben de afgelopen weken laten zien dat ze zeker hard kunnen roeien. Tot slot zien we Onnorthodox en Tempo ‘80 linkerbaan nog terug in de dubbel viermet. De tweede plek van Onno op de Fylí doet wel de suggestie wekken dat ook daar winstpotentie in zit.

Hoe het afloopt zullen we allemaal meemaken in de nabeschouwing. In elk geval veel succes gewensd aan de deelnemende ploegen!