6.3°C, 2Bft. Inloggen

Nabeschouwing Heineken roeivierkamp en Thêta Herfstregatta

Competitieroeiverslag - 09 oktober 2021 - 16:19 - Door Irene Backers

Afgelopen weekend stonden de Heineken Roeivierkamp en de Thêta Herfstregatta op het programma. Onze wedstrijdroeiers en Herenclubacht reisden af naar Amsterdam en de competitieroeiers reisden af naar de brabantse gezelligheid in Eindhoven. Bij beide wedstrijden waren er successen te vieren.

We beginnen in de hoofdstad waar de H4K werd verroeid over 4 afstanden: op zaterdag 2500m en 250m en op zondag 5000m en 750m. Voor de clubachters werd de H4K een driekamp, omdat zij de 750m niet roeiden. De mannen van de lichte heren eerstejaars 8+ sloegen met succes de handen ineen met onze rode buren. Door op alle afstanden de eerste plaats te veroveren, mocht op zondag het Venster klinken voor de mannen. De lichte heren gevorderde 8+, lichte dames gevorderde dubbelvier, dames gevorderde 8+ en de heren clubacht werden tweede in hun veld. Had de H4K aan afstandsblikken gedaan dan hadden we nu 5 blikken kunnen toevoegen aan de blikkenstand; twee blikken van de DG8+ met het sterke boeg-slagenpaar Annelouk en Marije, twee blikken van de LGD4* met oud-bestuurder Lisa en één blik van de LHG8+. Verder was er een 13de plek voor de tweede dames 8+, een 7de plek voor de tweede lichte dames dubbelvier en een 5de en een 9de plek voor de heren gevorderde achten.

Dan door naar de Brabantse gezelligheid zonder worstenbroodjes, maar met hamburgers. Daar roeiden de competitieroeiers een tweekamp over 2100m en 250m met een beruchte brug en bocht in de 2100m. Bij de heren 4+ was er veel succes; in poule 1 kleurde het hele podium in de lustrumkleuren met taart voor Ouwe Fiets, een tweede plek voor het Beuncommissariaat met onze lieve Mees op boeg en een derde plek voor de mannen van Zeuven. In poule 2 is er getaart door Beunentotwekreunen en was er een vijfde plek voor Het Apparaat. Ook de heren van Principaal hadden succes in de C4+, B.I.E.R. werd negende. De dames C4+-en veroverden een 2de, 3de, 5de en 10de plek. De dames viermetten vinden we terug op een 4de, 5de, 7de en 12de plek. De dames van MGC en Kapot/Hocus Focus maken het spannend door na 2 wedstrijden de 17de plek in de bokaal te delen. In de dubbeltweeën waren er een tweede, vierde en twee vijfde plekken voor de heren en een tweede, vijfde, zesde en zevende plek voor de dames.

Op naar de volgende wedstrijd van de najaarsbokaal; de Knorresteijn Memorial Regatta. Een 4400m meter achtervolgingsrace met keerboei. Dat belooft een spektakel te worden.