9.2°C, 2Bft. Inloggen

Nabeschouwing Fyli Agon

Competitieroeiverslag - 02 oktober 2021 - 09:52 - Door Mandy Vermeijs

Afgelopen weekend was het over, onze prachtige compo lustrum kleding mocht shinen op het water van de Fyli Agon in Almere, en jeetje dat deden we goed.

Op de vroege ochtend, met de opkomst van de zon, werden de eerste bootjes al in het water gelegd. Als eerst zou er een voorwedstrijd geroeid worden van 500m met doorstart, waarna een finale geroeid zou worden van 750m boord aan boord. 

Langs de schattige rij woonbootjes was al snel luidkeels te horen: ALLEZ PROTEUS!!! En zo schoten onze roeiers over de finish. 

Uiteraard moest er in de nieuwe pakjes getaart worden. De Gekko’s wisten als eerst een taart binnen te slepen in het 2x D1 veld met een tijd van 2:56.6. Maar natuurlijk was dit niet de enige, Zeuven wist hierna ook het H2 4+ veld te veroveren met een tijd van 02:34.4. Een goede start van het seizoen en zorgt direct voor hoge verwachtingen voor wat er gaat komen!

Maar naast deze mooie taarten, hebben we ons ook van onze beste kant laten zien in de overige finales. Zo wist 12gorowing in het 2X H1 veld eerste te worden in de C-finale. Ook was er een zeer spannende D-finale tussen MGC en Kapot/HocusFocus in het D1 4+ veld, waarin Kapot/HocusFocus net de winst wist te pakken.Verder wist onze voormalige TopC4+ NonStop de E-finale te winnen in het D2 4+ veld. Ondanks de winst van de Gekko’s in de A-finale van het 2x D1 veld, wist Dubio in de voorwedstrijd op de 500m deze boot voor te blijven. Dit zorgde natuurlijk voor een zeer spannende finale tussen twee Proteus bootjes! Doe Maar Clubhuis wist in de C-finale in het 2x D1 veld de winst te pakken. Badbeer heeft geshined in het H1 4+ veld in de C-finale en Ouwe Fiets heeft de eerste plek in de B-finale weten te veroveren. Resoluut/SkullRowp hebben in de F-finale D1 4* veld gewonnen en Immuum had hun mooie 8 ingeruild voor een 4* boot waarin ze de D-finale gewonnen hebben. 

De eerste halen zijn geroeid, we hebben ons van onze beste kanten laten zien en we zijn helemaal ready om te shinen op de Najaarsbokaal!