7.5°C, 2Bft. Inloggen

Voorbeschouwing H4K en Thêta Herfstregatta

Competitieroeiverslag - 01 oktober 2021 - 19:39 - Door Marnix Tijhuis

Herfstweer dus herfstwedstrijden

Naast de Eerste Onderlinge staan ook de Heineken roeivierkamp (H4K) en de Thêta herfstregatta dit weekend op het programma. Bij beide wedstrijden zal Proteus voor de tweede maal dit jaar in lustrumkleding vertegenwoordigd zijn.  

Bij de H4K, georganiseerd door Nereus,  zullen vier afstanden over de Amstel in Amsterdam afgelegd moeten worden: Op zaterdag de 2,5k met de 250m en op zondag de 5k gevolgd door de 750m. Voor het klassement worden alle afstanden teruggerekend naar 250m. Maar liefst 45 verenigingen, student en niet-student, hebben roeiers afgevaardigd, dus het wordt zeker gezellig! 

Voor Proteus zullen de mannen met twee achten, gestuurd door Meike en Dennis, starten. De lichte heren, gecoacht door o.a. Noud van Bohemen, zijn ook van de partij.  

Bij de dames zullen ook twee achten, gestuurd door Jonas en Ashraf, Proteus vertegenwoordigen. De lichte dames zullen met twee dubbel viertjes en in totaal 8 coaches ook aanwezig zijn.  

Verder hebben een aantal lichte heren de handen ineen geslagen met onze rode collega’s uit Delft, zij zullen in een gemengde 8 starten, dit lukte bij de lichte dames helaas niet.  

Tot slot zal Prestige, gecoacht door Eke Hoonstra, starten in het clubveld.  

Alle roeiers succes gewenst!

Van de hoofdstad naar de lichtstad, dit weekend zal de najaarsbokaal bij Thêta op het Eindhovens kanaal vervolgd worden. Er wordt een 2.1k en een 250m gevaren op dit smalle water, waar een stuur die goed kan draaien en keren geen overbodige luxe is. Vorig jaar was dit een van de laatste wedstrijden die doorging voor de corona periode.  

In het dames 4+ veld slaan Hocus Focus en Kapot de handen ineen, ze gaan Kapot hard toveren. MGC zal ook in dit veld starten. Uitgelaten, met op boeg Hannah Godding, sluit zich daar met veel enthousiasme bij aan. Daarnaast zullen de dames van CaBiero (lees Eloquent), met op bakboord Aylin Nieuwenhuis hun eerste wedstrijd in een gladde 4 starten, dat wordt spannend!  

Ook de wannabe heren clubacht zal de wedstrijd starten, in een C4+. De Bois In Een Roeiboot (B.I.E.R.) zullen ook in dit veld starten. Namens de dames starten Scherp, Expliciet, met op boeg commissaris fust fris Lisa, Incrediboot en Afwijkend in dit veld.  

In het heren 4+ veld zal B74, met voormalig secretaris Mees Frensel, onder het pseudoniem Beuncommissariaat starten. Zeuven, Ouwe Fiets en Het Apparaat starten ook in dit veld. Beunentotwekreuen, met op slag Céderic van Rossum, wilde eigenlijk starten in de 4* bokaal, ze starten nu ook in een 4+. 

In het dubbel twee veld zullen 12growing, Jut & Jul, Gekko’s, FrAnSel, Passief Massief, CoLuTer, Pretientus en Doe Maar Clubhuis Proteus vertegenwoordigen. 

Iedereen veel succes gewenst!