Vaarverbod: Windkracht 8 Inloggen

Voorbeschouwing Eerste Onderlinge

Competitieroeiverslag - 01 oktober 2021 - 16:13 - Door Marnix Tijhuis

Daverende Duellerende Dopjes

Komende zaterdag is het eindelijk zover. Na 5 weken hard beunen, snoeken, vechten met palen en nog veel meer mogen de dopjes laten zien of ze net zo hard kunnen roeien als ze ''zwemmen in bacardi lemon'' mee kunnen zingen. Met de inauguratie later op de avond is dit dé kans voor hen om te laten zien dat ze waardige roeiers zijn voor de mooiste vereniging van Nederland. Hopelijk is het de IRC een beetje gelukt om leuke nieuwe leden te vormen, als dit net zo goed gaat als het omkopen van de IRC voor stempels zal er niks aan de hand zijn. De hele dag zullen de dopjes op onze eigen Schie strijden voor de hoogste haalbare eer: het snelste eerstejaarsploegje. Grote roeiwedstrijden worden elk jaar gehouden, de Olympische Spelen zijn eens in de vier jaar, maar je hebt maar één keer de kans in je leven om de Eerste Onderlinge van je eigen jaarlaag te winnen. Het winnen van deze wedstrijd houd je je hele periode als lid bij je en levert eeuwige roem op.  

Het was de afgelopen weken interessant om te zien hoe de voorbereiding van verschillende ploegjes verliep. H13 koos er bijvoorbeeld voor om met onweer het water op te gaan, dit leverde wel wat extra motivatie om hard terug te roeien naar Proteus. Andere ploegen, zoals D4, kozen ervoor om lekker veel extra trainingen in het weekend te plannen. Morgen zal blijken wat de verschillende tactieken op zullen leveren.  

Naast hard roeien zal er ook weer gestreden worden voor de mooiste outfit. Hier kunnen de beginnend technische studenten hun capaciteiten loslaten op de formule die de balans beschrijft tussen een leuke outfit en een outfit waar in geroeid kan worden. Het zorgt elk jaar voor leuke situaties, wanneer je bedenkt dat je met een leuke onesie toch minder soepel over de slidings kan glijden. 

Morgen zullen vanaf 10:00 tot 17:00 maar liefst 26 herenploegen en 14 damesploegen het water op gaan. Tevens zullen ook de dames en herenvoortraining laten zien wat 5 weken hard trainen oplevert. Er zullen eerst heats plaatsvinden, waarna om 16:30 de finales zullen zijn.   

Spektakel en sensatie is gegarandeerd, dus kom vooral kijken. 

Succes Dopjes! Dop it like its hot