Vaarverbod: Windkracht 8 Inloggen

Voorbeschouwing Amstelbeker

Wedstrijdroeiverslag - 25 september 2021 - 16:23 - Door Bob van Daal

Zondag (morgen) is 'ie er weer!

Als een van de weinige wedstrijden die de afgelopen jaren altijd zijn doorgang heeft gevonden, zal ook deze zondag weer de Amstelbeker plaatsvinden. Een groot deel van de studentenverenigingen sturen hun beste dames- en herenacht naar Amsterdam voor een aantal races over 750 meter. De wedstrijd, georganiseerd door K.A.R.Z.V. De Hoop, bestaat uit een time-trial waarna een side-by-side knock out volgt.

De Proteus damesacht met op boeg Annelouk van Mierlo en gestuurd door Ashraf Morrah zal proberen het momentum van hun clean sweep in Gent mee te nemen. Ze kunnen echter wel rekenen op wat flinke (Olympische) tegenstand. Maar gezien ze twee weken terug al wisten te winnen nadat ze een paar uur in de file hadden gestaan, kan eenieder alleen maar raden wat ze voor elkaar kunnen krijgen zondag. Wanneer ze in ieder geval geen last zullen hebben van de Belgische wegen. 

In het herenveld treft de oude acht met op boeg niemand minder dan Joram Nottrot ook een sterk bezet veld. De acht bestaat dit jaar uit een combinatie tussen wat doorgewinterde veteranen en wat jong bloed. Met enkele verse Olympische medailles aan de start zal de tegenstand sterk zijn, met als gevolg dat er veel te winnen valt!

Een klein aantal burgerverenigingen doet ook mee in een ander veld. Aan het eind van de dag varen de winnaars van de burger- en studentenvelden nog tegen elkaar, de winnaar daarvan krijgt de beker!

De Amstelbeker is zondag vanaf 13 uur te volgen via een livestream van de LVC:
https://www.youtube.com/watch?v=b7xOr8o_35E&ab_channel=LiveVideoCommissie