23.2°C, 4Bft. Inloggen

Nabeschouwing SLEOS & NK Groot

Wedstrijdroeiverslag - 02 juli 2021 - 14:21 - Door Marnix Tijhuis

Hoe hebben de wedstro's gepresteerd?

Afgelopen weekend was eindelijk weer het Venster te horen uit de kelen van Proteus roeiers die als eerste over de finish waren gekomen. Zowel de SLEOS (Skadi/Laga eerstejaars openingsspektakel) en het NK groot stonden op het programma. Er was ouderwets veel Proteus blauw op het water, wat zij gepresteerd hebben vind je hieronder. Vanuit Proteus was ook de LVC aanwezig om alles in beeld te brengen op de livestream.  

Om te beginnen de zaterdag op de SLEOS:
EJD behaalde een 5e plek in de B-finale met een tijd van 7:13,56. EJLD moest helaas genoegen nemen met een 8e plek in de A-finale, nadat zij de voorwedstrijd hadden gewonnen. De lichte dames startten ook in een 2x, waar zij de 4e plek behaalden in de A-finale in een tijd van 8:14,32.  EJL behaalde een 4e plek in de in de A-finale, na 3e te zijn geworden in de voorwedstrijd. EJZ behaalde een 5e plek in de A-finale, in een bijna identieke tijd als de voorwedstrijd, namelijk 6:09,89 om 6:09,19. 

Vanuit de middengroep startte er een lichte heren 4* en een dames 4+. Beide gingen er met de winst vandoor in de A-finale! De heren in een tijd  van 6:50,02 en de dames in 7:46,14. Beide ploegen mochten eindelijk weer het Venster uit volle borst zingen. Dit was waarschijnlijk wel even wennen, maar het zal heel snel weer wennen. Beide ploegen gefeliciteerd! 

Op zondag werd er ook weer op de SLEOS gestreden: 
EJD behaalde een 6e plek in de B-finale, na 4e te zijn geworden in de voorwedstrijd. EJL behaalde een knappe overwinning in de voorwedstrijd in 6:42,47, maar kwam in de A-finale helaas net tekort en moest genoegen nemen met een 2e plek. EJZ behaalde een 3e plek in de A-finale in 6:28,22.  De dames 4+ uit de middengroep mocht wederom het Venster oefenen, want zij gingen er weer met de winst vandoor in de A-finale, klasse! De lichte heren 4* moest helaas genoegen nemen met een 2e plek in de A-finale, nadat zij de voorwedstrijd wel hadden gewonnen.

 Dan het NK-groot:Proteus startte hier in heel veel velden en behaalde ook meerdere overwinningen: 
Op zaterdag won Roos de Jong in de 2x de A-finale, een goede oefening voor Tokio. Gefeliciteerd! Op zondag behaalden Annelouk en Ingmar met Skadi de overwinning in het W4- veld en ging ook Mieke in haar WorldCup boot in het LW4x veld er met de winst vandoor. Beide gefeliciteerd!

Zo komt een druk weekend ten einde en kunnen de wedstro’s alweer uitkijken naar de slotwedstrijden en het uittrainingsfeest volgend weekend.