23.2°C, 4Bft. Inloggen

SLEOS en NK groot voorbeschouwing

Wedstrijdroeiverslag - 25 juni 2021 - 16:21 - Door Annelouk van Mierlo

Komend weekend staat niet één, maar wel twee wedstro wedstrijden op het programma: de SLEOS ,SkadiLagaEerstejaarsOpeningsspectakel, en Het NK-groot, Nederlands Kampioenschap in grote nummers.

Eerder deze week kwam het bericht naar buiten dat er bij de SLEOS niet genoeg kamprechters zijn en dus de wedstrijden niet klasserend zullen zijn. Hierdoor kunnen helaas eerstejaars ploegen niet beginner-af worden. Voor de roeiers die meedoen aan het NK zal het lastig worden punten te verdienen aangezien er ook bond bootjes meedoen die later dit jaar naar Tokyo gaan voor de Olympische spelen in een aantal velden.

De lotingen zijn inmiddels bekend.
Op de SLEOS zullen de dames de eerste voorwedstrijd starten om 08:08 als ze 1e of 2e worden zijn ze verzekerd van en plekje in de A finale of tijdsnelste 3e zijn. Dit kan best lastig worden aangezien ze in een voorwedstrijd liggen met Laga, Nereus en Aegir. Deze verenigingen doen het vaak goed in het eerstejaarsklassement.
Ze worden gevolgd door de lichte dames om 10:00. Dit is de eerste keer in een hele lange tijd dat er een lichte dames eerstejaars boot aan de start verschijnt.
Om 13:04 zullen de lichte heren zich op het water wagen. De tijden van de spar wedstrijden waren al erg goed dus het zal spannend worden.
Er zijn ook 2 middengroep bootjes die zullen starten: de dames 4+ om 13:36 en om 13:44 de lichte heren 4*. Er was ook een lichte heren 2x vanuit de middengroep maar toen ze hoorde dat ze toch niet meer konden blikhoeren hebben ze zich maar weer uitgeschreven.
Als laatste starten EJZ de voorwedstrijd om 14:16. Ze starten de race met 8 naast elkaar en de eerste 4 zullen dan naar de A-finale gaan.

Dan het NK groot.
Proteus is hier goed vertegenwoordigd met in de 4 zonder velden zowel 4 bootjes voor de vrouwen als 4 bootjes voor de mannen.
Er starten 4 (lichte)dames 2x en één mannen 2x.
Mieke start nog een keer met haar Worldcup bootje in de 4x.
En de lichte heren 2x is van de SLEOS naar een lichte combi 4x gestapt.
Ook is er een oude manneeee 4x met ex lichte pik Tom en extro/tochgeenextro Stefan.Ook zij mogen zich bewijzen tussen 2 KNRB-combi’s.
Uiteindelijk zullen de ogen toch een beetje gaan naar onze Olympische roeiers. Ellen Hogerwerf in de W4- en Roos de Jong in het W2x veld.
De loting voor het NK komt later vandaag om TimeTeam.

De LVC is afgelopen week druk bezig geweest en zullen bij zowel de SLEOS als het NK aanwezig zijn zodat de wedstrijden via een livestream te volgen zijn.
Voor verdere tijden of tijden van de finales kijk op Time Team.
 Alle starters veel succes gewenst!