22.4°C, 4Bft. Inloggen

Nabeschouwing 5e Onderlinge

Competitieroeiverslag - 09 juni 2021 - 22:58 - Door Koos Meesters

Wat was het weer een spetterend schouwspel op onze Delftse Schie afgelopen zondag. Dé kans voor de Hondjes om die felbegeerde wedstrijdpunten te bemachtigen. Dit maal stond er de notoire 2k gereed voor de sjaarschen. Met 28 participerende ploegen kon deze vijfde onderlinge alleen maar uitmonden in een verhitte strijd.

Bij de dames was het zowaar een keertje spannend. Waar NonsTop normaal met afstand de winst pakt, zaten er deze onderlinge 2 ploegen NonsTop op de hielen. Met een tijd van 9:32,8 waren de Smurfen 1,3 seconden verwijderd van de overwinning, strak gesmurft zou ik zeggen. Ook heeft Uitgelaten een grote prestatie geleverd. De vorige keren werden zij 9de en 6de,  maar zij lieten deze keer zien dat ze zeker wel mee kunnen komen met de top. Met een tijd van 9:35,8 pakte zij de 3de plek en moet ieder hondje vanaf nu rekening gaan houden met Uitgelaten. De top 5 werd afgerond door Afwijkend en Hardtslag, met tijden van 09:44,2 en 09:53,1 respectievelijk. En dan was er nog Scherp met een DNS, het gerucht gaat dat ze tijdens een training verdwaald zijn geraakt in de stad.

Bij de heren was er voor het eerst in lange tijd een nieuwe winnaar, namelijk de TopC4 Kingfishers! Met een tijd van 7:59,9 waren zij de enige ploeg die sub 8 minuten heeft geroeid, bewijs dat zij de titel van TopC4 nog steeds waardig zijn. De voorspelling dat de plotselinge stabiliteit en grotere tegendruk van een C4 Rataroeien van hun à propos zou brengen is misschien waar gekomen. Met een tijd van 08:15,2 waren zij 15 seconden verwijderd van de 1ste plek, atypisch voor deze ploeg, maar dit creëert wel weer wat spanning op het water. Big Booty Bulk Dogs zitten weer steady op hun favoriete 3de plek, met een tijd van 08:29,8 hebben zij weer louter groots gepresteerd. De mannen des Arrowgants hadden besloten ditmaal wel benen te gebruiken. Dit had effect, de 4de plek werd bemachtigd. De lichte TopC4 S.N.E.L. werd 5de, toen de redactie vroeg waardoor dit kwam zeiden zij: ‘Weet ik veel!’ Hopelijk komen zij hier spoedig achter. Row Hard or Row Home hadden spijtig genoeg weer voor Row Home gekozen. 

Het was dus weer een enorm spektakel op onze Schie, waarbij de Hondjes hebben laten zien wat ze kunnen. Mede door de vernieuwde rivaliteit tussen ploegen wordt er met smacht uitgekeken naar de volgende krachtmeting.