Vaarverbod: Windkracht 7 Inloggen

Voorbeschouwing 5e onderlinge

Competitieroeiverslag - 04 juni 2021 - 19:57 - Door Marnix Tijhuis

Vijf keer is scheepsrecht, toch?

Komende zondag is het tijd voor de 5e onderlinge van de hondjes. Vorige keer hebben de eerstejaars ploegjes laten zien dat ze ook een langere afstand aankunnen, zondag staat er gelukkig weer een 2k op het programma. Met maar liefst 5 blokken zal er bijna de hele dag actie zijn op de Schie. Deze keer zal echter ook een strijd tegen de hogere temperatuur en de brandende zon zijn. Hierbij een gratis tip: Als je je hond wilt afkoelen, doe dit dan niet met ijskoud water, want dan vernauwen de bloedvaten en is het nog moeilijker om lichaamswarmte kwijt te raken.

Gaan de tegenwoordig in gladde boot roeiende heren van Rataroeien weer de snelste zijn? Of zal de plotselinge stabiliteit en grotere tegendruk van een C4 hen van hun à propos brengen? De TopC4+ Kingfishers schijnen sinds kort een vlag te hebben, hopelijk laten zij zondag zien dat ze ook vlaggenschipwaardig zijn door de snelste tijd neer te zetten. De lichte TopC4+ S.N.E.L was vorige keer slechts 2 seconden langzamer dan de Kingfishers, dus zij zullen alles eraan willen doen om weer de vlugste van de twee te zijn. Big Booty Bulk Dogs heeft de afgelopen tijd goed geïntegreerd met de bewoners van Delft, er wordt verwacht dat zij zondag massaal aangemoedigd zullen worden. Arrowgant blijft het met één training per week erg goed doen bij de wedstrijden, wie weet zetten zij een stapje richting de bovenste plek zondag.

Het 1e blok start om 11:00

Aedificare heeft bij het compoweekend laten zien hoe je met één hand kan keepen bij voetbal, zal deze techniek hun zondag een snelle tijd bezorgen? De ploegen B.I.E.R en Ad Fundum starten na elkaar, lijkt me logisch wat de minder snelle ploeg na de wedstrijd zal moeten doen. Na een goede DNS bij de 4e onderlinge zal Het Parlement deze keer wel de start willen halen. De stuur van Volslagen was bij de 4e onderlinge al op 4.5k van Proteus te horen, deze energie zal zondag zeker weer aanwezig zijn. De strijkers hebben een mooie synchroonspies laten zien op het compoweekend, hopelijk laten ze dat zondag ook in de boot zien.

Het 2e blok start om 12:30

Het derde blok zal zeker het bekijken waard zijn. Hier zullen namelijk zowel dames als heren ploegen starten. De Zuiderlingen zullen na hun DNF vorige keer goed om alle pleziervaart heen varen. Row Hard or Row Home kozen vorige wedstrijd duidelijk voor Row Home, want zij verschenen niet aan de start. Ceberus en de Watergeuzen zullen er alles aan gaan doen om de damesboten voor te blijven. Voor de drie damesploegen Smurfen, Katara + Incrediboot en Afwijkend ligt er dus een uitgelezen kans om tijdens een wedstrijd een herenploeg in te halen. Gaat het ze lukken?

Het 3e blok start om 14:00

In het vierde blok zullen alle dames ploegen weer hun best gaan doen om sneller te zijn dan de TopC4+ Non sTop. Het gehele dames veld werd bij de vierde onderlinge wel op bijna één minuut gezet, dus het zou zeker een sensatie zijn. Wat wel zeker is, is dat Overboord bezig is met een stijgende lijn en nieuwe stuurtechnieken aan het testen is, dus misschien levert dat zondag wel extra impuls. gRoei kroonde bij de vierde onderlinge zichzelf al tot de snelste , ‘’omdat de TopC4+ niet meetelt’’. Voor zover bekend roeit de TopC4+ ook in een C4, dus ze tellen zeker mee. CaBiero heeft zo hard op de ergo getrapt dat er kapotte spiegels zijn ontstaan, hopelijk brengt ze dat zondag geen ongeluk. Uitgelaten heeft bij de speurtocht zaterdag 13 van de 15 plekken gevonden, dus zij kennen nu alle geheimen van de Schie. Scherp heeft in de stad getraind afgelopen week, welk voordeel ze hieraan zullen hebben is vooralsnog onbekend want de wedstrijd vindt daar niet plaats.

Het 4e blok start om 15:30

Tot slot wil ik hier impliciet vermelden dat Expliciet nu wel mee wordt genomen in de voorbeschouwing van de wedstrijd. Zij hebben nog steeds recht op een taart van het Venster, mochten zij zondag taarten. UNITe had de mooie quote #bijzijnisspierpijn bij de vorige wedstrijd, zij weten in ieder geval waar ze aan toe zijn zondag. Bootox had vorige keer helaas de langzaamste tijd, dus het kan alleen maar een stijgende lijn worden. Tot slot zal OpSchieten moeten opschieten, want zij starten als laatste.

Het 5e blok start om 17:00

Ondanks dat het dus onverstandig is om hondjes bij warm weer lichamelijke inspanning te laten doen, gaat iedereen er toch alles aan doen om de snelste te zijn. Smeer je in!

Tot zondag!