Vaarverbod: Windkracht 7 Inloggen

Nabeschouwing 4e Onderlinge

Competitieroeiverslag - 21 mei 2021 - 14:33 - Door Marnix Tijhuis

Hoe hebben de hondjes gepresteerd op de 4.5k?

Afgelopen zondag was het tijd voor alweer de 4e onderlinge van de hondjes. Zij mochten deze keer laten zien wat ze konden over een afstand van 4.5k. Dit betekende voor de meeste ploegjes 20 minuten lang op de benen staan. Erg mooi om te zien was dat veel ringvaart ploegjes zich ook hadden aangemeld voor deze afstand, waardoor er lekker veel boten op het water waren en het wedstrijdgevoel weer een beetje naar boven kwam.  

In het Hemelvaartsweekend werden de heren bij het oproeien door de hemel getrakteerd op een helse hagelbui. Ze stonden hierdoor wat minder warm aan de start dan gepland maar voor warme kleding moest toch terug naar Proteus worden geroeid, dus konden ze dat maar zo snel mogelijk gaan doen. RataRoeien had hier duidelijk geen last van, want zij haalden onderweg de TopC4+ Kingfishers in en zetten de snelste tijd neer met 19:10.2 . De Kingfishers hadden misschien last van extra luchtweerstand door hun vlag, maar zetten nog wel de tweede tijd neer met 19:40.3 . Hiermee waren zij nog net sneller dan de lichte TopC4+ S.N.E.L, die 19:42.4 noteerden. Big Booty Bulk Dogs vulden het lijstje van ploegjes onder de 20 minuten aan met een tijd van 19:49.6 . Voor de Zuiderlingen bleek het echt een hels karwei, zij hadden namelijk net voor de finish een lichte touché met een pleziervaart boot. Gelukkig waren ze allemaal ongedeerd.  

Bij de dames kon gelukkig wel weer onder de blauwe hemel geroeid worden. Ondanks dat alle ploegjes hemel en aarde bewogen, was de TopC4+ nonsTop wederom de snelste. Met een tijd van 21:19.0 hebben zij zelfs het hele veld bijna op een minuut gezet, gRoei was namelijk tweede met 22:11.4 . Opvallend om te zien, was dat Overboord de derde plek in nam met een tijd van 22:18.7 . Zij waren bij de derde onderlinge nog als laatste geëindigd, een goede stijgende lijn dus. Dit had wellicht te maken met de innovatieve stuurtechniek, die op de foto te zien is. Wie weet kunnen zij bij de volgende wedstrijd een gooi doen naar de winst. Verder gaan er geruchten dat bij de voorbeschouwing van de 4e onderlinge het ploegje Expliciet over het hoofd was gezien. Als goedmaker werd taart geëist, maar een taart moet wel verdiend worden. Mocht Expliciet volgende wedstrijden taarten, bakt het Venster met plezier een taart voor hen. 

 Nu de hondjes hebben laten zien dat ze ook een lange afstand aankunnen, wordt er erg uitgekeken naar de volgende wedstrijd op 6 juno. Wat voor een wedstrijd dat gaat worden moet nog bekend worden gemaakt, de eerstejaars van Proteus zullen er in ieder geval weer staan, hondenweer of niet.