Vaarverbod: Windkracht 7 Inloggen

Voorbeschouwing 4e onderlinge

Competitieroeiverslag - 12 mei 2021 - 19:21 - Door Marnix Tijhuis

In dit lange hemelvaartsweekend, zullen de hondjes ook hun eerste lange afstand afleggen

Omdat het weekend van Hemelvaart ipv 2 dagen 4 dagen lang duurt, zullen de hondjes voor het eerst ook een wedstrijd van >4k ipv ~2k hebben. Zondag hebben ze namelijk 4.5km voor de boeg. Dit zal zeker wennen zijn, want de langste afstand waar tot nu toe om gestreden is, is 1750m. Helaas zullen om bekende redenen geen andere verenigingen aanwezig zijn, maar dat bederft de wedstrijd stemming niet. De afgelopen twee weken is er in het hondenweer veel getraind op langere afstanden.  

Gaat de dames TopC4 nonsTop zoals bij alle vorige wedstrijden het hele veld weer op gepaste afstand zetten? Of weet Afwijkend hun naam waar te maken en zal de eerste plek op de eindlijst zondag voor het eerst afwijken van de voorgaande wedstrijden dit jaar. Volgens hun instagram zijn de Smurfen ‘’de beste compoploeg 2021 der DSR Proteus-Eretes’’ , dus wellicht grijpen zij dit weekend hun kans om die woorden ook eens om te zetten in daden. Cabiero zal gebrand zijn om zich te herstellen van de vele snoekjes vorige wedstrijd en zal weer aansluiting bij de top van het veld willen zoeken. Hardtslag en Bootox blijken volgens instagram professionele sportteams te zijn, dus die zullen alle analisten, specialisten, diëtisten en misschien zelfs juristen in gaan zetten om als snelste over de finish te komen.

Het spreekt voor zich dat gRoei door zal willen groeien richting de top. Uitgelaten liet na hun derde plaats bij de spar tegen Laga weten dat iedereen bang moest zijn voor de volgende keer, maar niet veel mensen zijn geschrokken van hun zesde plaats bij de derde onderlinge dus hopelijk laten zij zondag wat meer angstige dingen zien. OpSchieten startte de vorige wedstrijd in een C2+ en waren sneller dan twee C4en op de 250m dus met hen kan zeker rekening gehouden worden. Hulde als zij zondag de 4.5k in dezelfde boot starten. Overboord nam helaas de vorige wedstrijd de laatste plek in beslag, maar daarbij is nog geen man overboord. Hun 1750m was namelijk niet de langzaamste, wat perspectief biedt voor de langere afstand die zondag op het programma staat. Tot slot heeft Incrediboot hun instagram privé gezet, waarschijnlijk willen zij hun tactieken om zo snel mogelijk te gaan voor de rest van het veld geheim houden. Het belooft hemels te worden!

 De dames starten zondag in blok 3 om 15:25 en blok 4 om 17:25 

Bij de heren is het de laatste wedstrijden wat spannender als het gaat om de winst. Of dat nu komt omdat alle heren zo goed zijn is niet duidelijk, want velen zijn er op de 250m door menig dames ploegen uit geroeid. Nadat Rataroeien de anti-fase tactiek achter zich heeft gelaten, blijkt dat ze best hard kunnen roeien. Bij de laga spar gaven ze slechts één seconden toe op de Top C4 Kingfishers en bij de derde onderlinge gingen ze er zelfs overtuigend met de winst vandoor. De Kingfishers waren zelf niet tevreden met beide afstanden en zullen gebrand zijn om zondag weer de snelste te zijn. De lichte Top C4 S.N.E.L is altijd terug te vinden in de top de lijst, ze waren vorige keer zelfs rapper dan de zware Top C4, maar zij zullen vlug een keer de bovenste plek in beslag willen nemen. Big Booty Bulk Dogs is recentelijk op trainingskamp geweest op Texel en dit pakte goed uit want bij de derde onderlinge waren zij derde. Dit kamp zal zondag misschien nog meer effect hebben. Ondanks dat ze maar een keer trainen per week haalde Arrowgant een vierde plek bij de derde onderlinge. Wellicht zijn ze de afgelopen dagen wat vaker in de boot gestapt en kunnen ze een aanval op de top maken dit weekend.

Eindrijm zijn volgens hun status op weg naar Rotterdam, maar de wedstrijd zal toch echt richting Delft zijn. Hopelijk hebben ze het optijd door. In principe zal Principaal weer een mooie tijd in de top 10 willen zetten, maar misschien zit er zondag wel meer in. Ad fundum maakte hun naam waar bij de derde onderlinge door een lagere plaats te halen dan bij de Laga spar, toch hopen de heren dit weekend weer ad summo te gaan. In tegenstelling tot onze eigen regering is het Parlement nog niet gevallen en maken zij zich klaar voor een top formatie zondag. Canes ad Remos heeft het synchroon spiezen al onder de knie, zij zullen goed gebruik willen maken van deze eenheid binnen de ploeg. De mannen van Aedificare zullen willen bouwen op het resultaat van vorige wedstrijd. Slaan zij komend weekend weer de handen ineen met Row Hard or Row Home? De Strijkers zijn heel erg trots dat zij bakjes leeg kunnen eten, zij zullen dus het juiste voedingsschema hebben om het beste resultaat te halen. De Zuidelingen hadden bij de derde onderlinge een achterstand van 4,5 minuten op de snelste tijd. Echter zijn mensen uit het zuiden gewend om van ver te moeten komen, dus ze weten wat ze moeten doen. Volslagen roeit volgens zichzelf sneller dan dat de zon ondergaat, hopelijk zijn ze zondag snel genoeg om de start deze keer wel te halen. We weten in ieder geval dat hemel en aarde bewogen zullen worden op de Schie zondag.  

De heren starten zondag in blok 1 om 11:25 en blok 2 om 13:25