8.9°C, 5Bft. Inloggen

Delfts webdesignbureau Insyde B.V. opgegaan in Easy LMS

Algemeen - 08 januari 2021 - 11:41 - Door Jort Koks

Per 1 januari 2021 is het webdesignbureau Insyde B.V. opgegaan in Easy LMS B.V., een SaaS-bedrijf dat zich specialiseert in de ontwikkeling van een leermanagement systeem (LMS). 

Insyde B.V. stond in 2013 aan de wieg van de ontwikkeling van dit LMS. In de loop der jaren groeide het gebruik - en daarmee het succes - van de tool zo snel dat Insyde B.V. besloot om al haar capaciteit te besteden aan de doorontwikkeling ervan. Daarmee komt na 20 jaar een einde aan Insyde B.V.

Hinken op twee gedachten

Insyde B.V. was een webdesignbureau dat digitale oplossingen ontwikkelde voor het midden- en kleinbedrijf. Zij bouwde onder meer de websites Thuisgekookt.nl, Jobnet.nl en Gezondheidsplein.nl. 

In het begin kon de ontwikkeling van Easy LMS nog naast de klantwerkzaamheden bestaan, maar in 2018 begon het knellen. Jeroen Guldemond, CEO van Easy LMS en voorheen Insyde, legt uit: “We wilden onze klanten excellente service geven. Dit betekent snel kunnen reageren op wensen en veranderingen binnen hun organisatie. Maar ondertussen hadden we ook een enorme wens en drive om met Easy LMS op te schalen, omdat we daar kansen zagen. Het hinken op twee gedachten zorgde ervoor dat het allebei net niet was.” 

Uiteindelijk viel - na lang beraad - het besluit om compleet te focussen op Easy LMS. “We hebben met dit product echt alles zelf in de hand. We zijn van niemand meer afhankelijk. Dat is spannend, maar ook heel leerzaam.” In twee jaar tijd heeft Insyde haar klanten uitgefaseerd en bij nieuwe leveranciers ondergebracht. “Van sommige klanten krijgen we nog wel eens een bericht dat ze ons missen. Toch leuk om te horen”, aldus Guldemond. 

Samenwerking met PE

Sinds 2017 ondersteunt Insyde PE in haar sportieve ambities door sponsoring van de 4-zonder en door workshops te geven over persoonlijke ontwikkeling. Easy LMS zet deze lijn voort. Guldemond: “Wij halen veel voldoening uit begeleiden van jonge mensen. En vanwege mijn eigen verleden bij PE, vind ik het extra leuk om op deze manier betrokken te blijven.”