Vaarverbod: Windkracht 7 Inloggen

Nabeschouwing NKIR

Wedstrijdroeiverslag - 20 december 2020 - 15:28 - Door Sacha Olsthoorn

Vorige week zaterdag was het weer tijd voor de nationale kampioenschappen kettingtrekken, ook wel de NKIR genoemd.

De online versie was wellicht minder indrukwekkend door de afwezigheid van de Amsterdamse sporthallen en het daarbij horende geschreeuw, maar dankzij de livestream van de LVC kon er toch nog genoten worden van de zwetende hoofdjes van de andere verenigingen. Van onze eigen vereniging was er helaas geen beeldmateriaal.
   Mieke van der Mispel was de eerste die die ochtend Proteus mocht vertegenwoordigen. In het LDG-veld behaalde ze een mooie 5e plaats met een tijd van 7:25,8. Iets later was het tijd voor het heren gevorderde veld, waar Maarten Enthoven ging voor de winst, maar met een tijd van 6:06,5 en een beetje pech op de 5e plek belandde. In hetzelfde veld werd Rens Heddes 34e met een tijd van 6:42,6.
   ’s Middags was het tijd voor het lichte heren elite veld. Hoewel twee van de drie deelnemers een proteer waren, lukte het Tom van der Sande helaas net niet om de winst te pakken. Met een tijd van 6:24,2 werd hij tweede, gevolgd door Hidde Hereijgers met een tijd van 6:28,5. In het Heren elite veld werd Niek van der Grift mooi 3e met een tijd van 6:06,0.
   Daarna was het tijd voor de eerstejaars viertjes. Samen de 2k trappen blijft toch een verassend spelelement. De lichte dames vier werd 8e met een tijd van 8:03,2. In de eerste heat van het HEj4 veld was Proteus heel sterk. Proteus 3 heeft hier met een tijd van 6:29,8 het HEj 4-record verbroken. Proteus 4 werd 2e met een tijd van 6:40,0. Tijdens de tweede heat is er bij Laga iets fout gegaan, waardoor de uitslagen hiervan voor de drie blauwe bootjes nog steeds onduidelijk zijn. De drie viertjes in het DEj 4 veld waren de laatste, die live vanaf de ergozolder startten. Hier werd de dag mooi afgesloten met een blik, gehaald door Proteus 1 met een tijd van 7:27,8. Proteus 2 werd hier 4e met een tijd van 7:36,7. Bij de derde 4, bestaande uit hopende clubachters, ging er iets fout waardoor de ergometers niet meer gekoppeld waren, dus die uitslagen zijn later ingestuurd. Naast de live velden is er ook door een hele hoop andere mensen hard gestreden in de submit velden.

Over het algemeen was het een geslaagde dag met veel goede resultaten. Zowel de dames als heren eerstejaars hebben zich van hun beste kant laten zien met een blik en record als beloning.  We zullen zien wat het wedstrijdseizoen gaat brengen.