Vaarverbod: Windkracht 7 Inloggen

Voorbeschouwing NKIR

Wedstrijdroeiverslag - 11 december 2020 - 15:46 - Door Mandy Vermeijs

Doodse stilte, uiterste concentratie en wachtend op het startsein. Deze zaterdag zullen onze roeiers zich weer bewijzen op de Nederlandse kampioenschap indoorroeien, de NKIR. Het moment om te laten zien wat we allemaal in ons hebben.

Dit jaar zal het wat anders eruit zien dan voorheen. We hebben de Amsterdamse sporthal achter ons gelaten en roeien we de 2k vanuit ons vertrouwde Delft. Er wordt dit jaar een onderscheid gemaakt in de velden tussen live en submit. Live zal geroeid worden zaterdag vanaf 9:00. Submit heeft de mogelijkheid zijn beste score in te voeren bij het systeem van Time Team. Ook zal er deze editie van de NKIR geld opgehaald worden voor World Child Cancer Nederland.

Proteus zal dit jaar weer ruim vertegenwoordigd worden met maarliefst 45 live roeiers. Hierin zullen een paar bekende namen voorbij komen vanuit de middengroep, maar zullen er ook een hoop eerstejaars selectie viertjes verschijnen. 
Vanuit de middengroep zal Mieke van der Mispel het LDG veld starten. Met vorig jaar de top-20 bereikt te hebben, kunnen we dit jaar misschien wel een hogere positie verwachten. Ook zal Maarten Enthoven het HG veld en Niek van der Grift het HE veld starten. Beiden bereikten vorig jaar de 2de plek in hun veld, dit geeft natuurlijk hoge verwachtingen voor aankomend weekend. Ook zullen Tom van der Sande en Hidde Hereijgers het LHE veld starten. Met de resultaten van vorig jaar, Tom op de 2de en Hidde op de 8ste plek, is er voor dit jaar weer goede hoop op mooie plekken in de top 10. 

Ook zullen de eerstejaars selectie de 2k starten. EJLD zal starten in één viertje, EJD zal zich laten zien in twee viertjes. Verder zal EJZ met maarliefst vier viertjes bij de start verschijnen. Dit is voor hen het moment om te laten zien wat ze in zich hebben en zal hiermee een mooie voorspelling zijn voor de prestaties van aankomend jaar.

De club dames en heren gaan zich ook nog van hun beste kant laten zien dit weekend. De dames CL8 zal starten met één viertje en de heren CL8 zal starten met twee viertjes. Ze zullen bloed zweet en tranen laten zien en hopelijk zich weten op te boksen tegen de andere verenigingen. 
Verder zullen er nog een hoop leden de NKIR starten via het submit veld. Hoewel dit niet live gestart zal worden, zullen ze toch hun moment moeten pakken en alles geven wat ze hebben.

Er zijn grote verwachtingen van aankomend weekend. Wellicht zullen er nog blikken getrokken worden. De NKIR staat voor de deur, de ergo’s zijn verbonden en Proteus is er meer dan klaar voor.