Vaarverbod: Windkracht 7 Inloggen

Voorbeschouwing EK Poznan

Wedstrijdroeiverslag - 08 oktober 2020 - 22:29 - Door Bob van Daal

Na een lange, lange tijd zonder roeien op het hoogste niveau is het de aankomende drie dagen eindelijk weer zover. Het Europese roei-circus strijkt neer in Poznan voor het EK, en onder de aanwezige atleten bevinden zich drie Proteërs. 

Roos start vrijdag als eerste van de drie in de dubbeltwee. Nadat ze samen met Lisa Scheenaard een bronzen medaille behaalde op de wereldkampioenschappen in Linz vorig jaar, zal het tweetal om tien uur beginnen aan de eerste voorwedstrijd. Roos vertelde in het juni-Venster dat het uitstellen van de Olympische spelen en andere wedstrijden voor haar een raar moment was maar dat het haar wel de kans gaf om voor een tijdje meer haar eigen ding te doen. Hoe deze ietwat alternatieve voorbereiding uitpakt zal gedurende het weekeinde duidelijk worden.

Om vijf over elf is de beurt aan Ellen in de vier-zonder. De tweede plaats achter Australië op het WK in Oostenrijk afgelopen jaar schept hoge verwachtingen, des te meer omdat deze met dezelfde samenstelling was. Ellen vertrouwde het Venster eerder dit jaar toe dat haar persoonlijke voorbereidingen goed verliepen, maar dat de ploeg vorig jaar soms nog wel gemak miste. Nu het viertal wat meer uren onder de vleugels heeft zal hopelijk snel blijken wat hun ware top is.

Bart start zijn voorwedstrijd om tien voor half een, samen met Ward van Zeijl van Asopos zal hij proberen zichzelf te kwalificeren voor de halve finale in het lichte dubbeltwee veld. Na een mooi WK in de dubbelvier vorig jaar (dat werd beloond met een derde plek) waren Bart en Ward in het kleinere nummer op weg naar het OKT en daarna Tokyo. Zie @bartenward op instagram voor een leuk inzicht in de voorbereidingen van het duo.

Het volledige tijdschema en een liveblog zijn te vinden op: http://www.worldrowing.com/events/2020-european-rowing-championships/